Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: Herfstmist boven een nieuw waterveld
Een prachtige zaterdag met stralend weer. Het was genieten op de velden 3 en 4 die zo natuurlijk in de bossen liggen. Al vroeg in de ochtend kreeg ik een foto van het meertje met daarboven mist waar de zon door heen scheen. Er is geen mooiere hockeyclub dan Bloemendaal, toch? De locatie is uniek, omringd door een stille natuur. Daar zijn we trots op en daar gaan we voorzichtig mee om. Iedereen ruimt zijn rommel op, brengt limonadekannen terug naar de bar en zorgt ervoor dat alles netjes en in goede staat blijft. Jong geleerd, oud gedaan. Dat oud gedaan, daar zie ik veel voorbeelden van. Dat jong geleerd mag best wel meer aandacht krijgen.

 


Waterveld

De locatie, daar onder aan 't Kopje, is ook direct onze beperking. Met de vier kunstgrasvelden en de twee natuurgrasvelden moeten we het doen. Daar zit geen rek meer in. Door de week wordt daarop getraind en in het weekend worden de wedstrijden gespeeld. En dat tot laat in de middag, zeker als het donkerder wordt en dat is al vroeg in het seizoen. Het verlichten van de velden bij het bos geeft de club lucht. Er kan dan getraind worden op hele velden in plaats van op halve of kwart velden. Ook kun je zaterdag aan het einde van de middag op vier velden de wedstrijden spelen. Dat zorgt ervoor dat je vroeger klaar bent en je met meer teams tegelijk in het clubhuis bent. En dat is aanzienlijk gezelliger!

De velden 3 en 4 liggen prachtig, maar hebben niet de kwaliteit die je van Bloemendaal mag verwachten. Daarom gaan we de velden verbeteren en er een nieuwe mat op leggen. Het worden net als de velden 1 en 2 watervelden. Dat speelt veel lekkerder, daarop speel je veel beter en daarop heb je minder kans op blessures. We gaan dit veld voor veld doen: de komende weken zult u aangesproken worden om één waterveld mogelijk te maken. Voor de financiering gebruiken we weer de ‘obligatiemus’. Die werkt als volgt: u leent de club een leuk bedrag, u krijgt daarvoor een mooie rente, u schenkt de aflossingen van de lening aan de club, u trekt die schenking af bij uw belastingaangifte en na 8 jaar heeft u het hele bedrag weer terug (rente en belastingaftrek). Financieel geen pijn en toch een waterveld erbij. U moet wel meedoen!!


Winnen van je oudere zusje

Sponsoren doen ook mee. Niet aan het waterveld, maar wel aan wat zich daarop afspeelt. ABNAMRO had zondag relaties uitgenodigd om naar de ‘enige echte klassieker van het hockey’ te komen kijken. De wedstrijd tegen Amsterdam (ons net iets oudere zusje, zij zijn van 1892 en wij van 1895!)) was top. Alles zat er in: spanning, tophockey, stafcorners èn doelpunten en dat alles met één groene kaart en één bijna kaart. Een hockeywedstrijd zoals je die wenst! Veel publiek en een prima sfeer. Bloemendaal won de wedstrijd, waarin Amsterdam stug verdedigde en onze mannen weinig ruimte gaven. Als je dan niet in de buurt van de goal kunt komen, dan moet het maar via de tip-in. Alles tot nu toe gewonnen, dus het maximale aantal punten, daar maak je sponsoren blij mee, daar maak je Bloemendaal blij mee en daar is het team heel blij mee. Domper is de blessure van Roel. Werken aan herstel is zijn programma voor de komende maanden en daar word je nièt blij van.


Bootcamp

Zaterdag aan het eind van de dag werd het bestuur verrast met een bootcamp. Konden we eindelijk eens zien wie er sportief is en conditie heeft. Dat zit wel goed met dit bestuur. We waren aan elkaar gewaagd en compenseerden elkaar op het juiste moment. Daarna douchen op de club, borrel bij de haard en Italiaan in het dorp. Zondag aan het eind van de dag begreep ik niet waarom alles toch iets langzamer en strammer ging dan aan het begin van de dag, maar dat waren de naweeën van de bootcamp. Van een uurtje bootcamp heb je zomaar dagen plezier. Ik kan het u aanraden!


Denk deze week veel aan de obligatiemussen, beslis om ook te gaan bootcampen, geniet van de club en kom komend weekend op zaterdag de jeugdwedstrijden kijken en op zondag zelf spelen. H1 en D1 gaan naar Kampong en Groningen en AZ speelt thuis tegen Ajax. Als u daarbij bent, zien we elkaar daar.


Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda