Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column Voorzitter:'Het is goed om veel vrienden te hebben.'

Een heldere en koude nacht met een prachtige volle maan zorgden ervoor dat zaterdagochtend de eerste wedstrijden afgelast werden. IJs op kunstgrasvelden is leuk voor een partijtje bandy, maar niet voor een normale competitiewedstrijd. 

Na elven werd het beter, werden de sproeiers aangezet en was het weer ‘business as usual’ op de club. De koude wind zorgde voor een vol clubhuis waar de haard brandde en er veel warme chocolademelk gedronken werd. 

Alle stoelen werden voor de televisie gezet. Niet om op teletekst de uitslagen op andere clubs te bekijken of de wedstrijd op KG1 te volgen, maar om de intocht van Sinterklaas te zien. Iedereen keek daar op een andere manier naar. De kinderen vol spanning of de Sint met zijn Pieten de tocht uit Spanje op de pakjesboot goed hadden doorstaan en de ouders vol spanning of de intocht wel goed zou gaan. Iedereen kon opgelucht zijn. Het ging allemaal goed.

Pakjes

Op de pakjesboot dit keer ook veel pakjes voor Bloemendalers. Zo veel zelfs dat de Sint een dependance heeft ingericht op Bloemendaal. In onze winkel ‘de Kleedkamer’ liggen allemaal leuke HCB-hockeydingetjes te wachten om meegenomen te worden. Als ouder zou ik daar toch eens even gaan kijken. De dames van de winkel verwachten u en zijn er helemaal klaar voor.

Niet alleen de winkel op de club is voorbereid, maar ook de winkels in de winkelstraat van Bloemendaal zien u graag komen. Maandagmorgen was ik bij een bijeenkomst van de winkeliersvereniging waar we met elkaar overlegden hoe we het winkelen in Bloemendaal nog leuker kunnen maken. De club is geen winkelier, maar al onze leden komen voor een heel groot deel uit het dorp en de club is in het dorp niet onbekend. Met elkaar vormen we een gemeenschap, een community, en met elkaar proberen we daar iets moois van te maken. Daar doen we natuurlijk graag aan mee.

Zomerzorg en Topmusch

Zondagochtend opnieuw een vol clubhuis. Dit keer waren alle Zomerzorgers er. Achter het gordijn kwamen honderden jaren Bloemendaal bij elkaar. De gemiddelde leeftijd in het clubhuis ligt op een normale zondag ruim boven de veertig, maar nu was dat meer richting de zeventig. Gelukkig is er ook een aantal leden dat weet dat je niet oud hoeft te zijn om lid van de enige echte ‘oud-ledenclub’ te kunnen worden. Als u nog geen lid bent, meld u aan bij de secretaris, [email protected]. Wat is er nu leuker dan om een paar keer per jaar met je oud-teamgenoten, -commissieleden of vrienden en vriendinnen bij elkaar te komen op de plek waar je allemaal goede herinneringen aan hebt? Altijd doen.

Niet alleen de Zomerzorgers kwamen bij elkaar maar ook de vrienden van de Topmusch. Naast een groot aantal sponsoren maken de boezemvrienden, vrienden en Wingsleden het tophockey op Bloemendaal mogelijk. Zij allen ondersteunen de Stichting Topmusch waarin de club het tophockey heeft ondergebracht. De vrienden werden bijgepraat onder het genot van een broodje en een kopje soep. Het is goed om veel vrienden te hebben. Daar heb je plezier mee in goede dagen en die steunen je als het iets minder gaat. Daar zijn vrienden voor.Met stijgende lijn de winterstop in

Terwijl Max Verstappen de wereld verbaasde met zijn stuurmanskunsten en zijn lef, verzamelden de Wingsleden zich bij Loetje. Daar werd geborreld en gegeten met H1 en D1. Natuurlijk was de stemming uitbundig. H1 had weer lekker gespeeld en D1 is de laatste twee wedstrijden ongeslagen. Zoals de aanvoerster van D1 Melle Spruit terecht opmerkte, heeft D1 haar stijgende lijn te pakken en is het bij H1 al weken vlak. U begrijpt dat het weer een mooie avond was.

D1 is begonnen aan de winterstop. H1 gaat zondag naar Rotterdam en volgende week naar Den Bosch. Dat is de eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie. Na de winterstop volgen nog tien competitiewedstrijden en wie weet nog vier play-off wedstrijden. We gaan ervoor.

Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda