Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column van de voorzitter: 'Hagel en onweer'

Hagel en onweer

Hagel, zon, onweer, regen en harde wind. Je kon het allemaal meemaken afgelopen zaterdag. Het was soms bar en boos en vanwege het onweer werden sommige wedstrijden tijdelijk gestaakt. Ook maakte de hagel spelen met een witte bal onmogelijk. Het was wisselvallig maar na een tijdje en een sproeibeurt kon er weer gespeeld worden. En dat was best wel genieten. Ik heb het grootste gedeelte van de wedstrijd van JA1 tegen Kampong gezien. Wat was dat mooi en spannend. Halverwege de eerste helft was er een uitval van Kampong. Een aanvaller ging net over de middenlijn alleen op de keeper af die zijn doel uitkwam en net buiten de cirkel de bal met zijn hand raakte. Dat is foute boel. Strafcorner tegen en de keeper geel. Zwaar, maar waar. Dan sta je toch niet lekker daar op de lijn als ‘stand in keeper’ met alleen een handschoen en een helm. De bal kwam hoog en hard en de lijnstopper sloeg hem met een onmogelijke reflex uit de goal. Het bleef 0-0. De druk werd door Kampong opgevoerd en onze mannen kwamen er niet uit. Uiteindelijk wist Kampong van de man meer/zonder keeper situatie te profiteren. Maar Bloemendaal kwam terug met een actie die doorging tot op de achterlijn, toch nog voorgeven en daar stond een man vrij om hem heerlijk in te tikken. Beide teams maakten nog een goal en toen was het tijd, juist op het moment dat Bloemendaal een corner mocht nemen. Het werd een uitspeelcorner. Die gaat er bij JA1 wel in en daarmee wonnen ze de wedstrijd, staan ze nu bovenaan en mogen ze trots zijn. Het was genieten! Nu weer met beide benen op de grond en op naar de volgende wedstrijd, uit naar Groningen. Mijn oude club! Daar wordt na jaren ook weer hoofdklasse gespeeld. De Dames van Groningen zijn gepromoveerd en doen het verrassend goed. De bepalende speler is daar Willemijn Bos, ex-international en jaren speelster van Laren.


Kijken bij de MB3 en JC2

Voor JA1 ook nog even gekeken bij de wedstrijd van de coaches Sam Martens en Stijn van Breda Vriesman. Hun team, MB3, speelde tegen MB3 van Athena. De dames wisten de punten in Bloemendaal te houden. Wat ik ervan gezien heb, had Bloemendaal dat ook verdiend. Het zag er goed uit, de dames hadden veel plezier in het veld, maar ook op de bank. Dat kan ook niet anders met twee van die leuke, jonge coaches.

Op veld 2 speelde JC2. Ook zij hebben aan begeleiding en aandacht niets te klagen. Dit keer geen jonge enthousiaste mannen, maar ervaren en degelijke veteranen bijgestaan door een manager, en als die er niet is, door een extra manager. Ook daar zit het wel goed met de gezelligheid in de dug-out en langs de lijn. De jongens speelden tegen de JC1 uit een ander dorp in onze gemeente, Bennebroek. Dat ging ze niet goed af. Blijkbaar zit er toch verschil tussen het noordelijk deel en het zuidelijk deel van de gemeente Bloemendaal. Dat had ik kunnen weten want zo is het eigenlijk overal. Je hebt Noord-Italië en Zuid-Italië, Noord-Europa en Zuid-Europa en overal is er een verschil. Wat het verschil binnen de gemeente Bloemendaal is, heb ik tijdens de wedstrijd niet direct kunnen ontdekken, maar wel dat de Bennebroekers zuidwaarts keerden met 3 punten in hun tas. Het werd 2-6.

 


Heren 1

Zo’n uitslag had ik ook graag zondag in Rotterdam op het scorebord gezien. Daar werd het 3-2 voor Rotterdam. Dat had minimaal 3-3 moeten zijn als H1 de uitspeelcorner, net als JA1, ook had gemaakt. Nu werd de goal afgekeurd omdat de bal, die naar de aangever werd teruggespeeld, door diezelfde aangever te hoog werd ingeslagen. De bal sloeg boven de plank tegen het net en omdat het het eerste schot op doel was, werd de goal afgekeurd. Volgende keer pushen of laag houden. Luister naar de voorzitter!

Daarmee verloor H1 de wedstrijd en de ongeslagen status. Jammer, de mannen zijn zo lekker bezig. Dat ziet ook de bondscoach en hij heeft Jasper Brinkman en Yannick van der Drift uitgenodigd voor een trainingsstage. Dat is goed nieuws voor de mannen. Het team mist Govers en Beale een paar wedstrijden, die hebben interland verplichtingen op het Zuidelijk halfrond waar het nu zomer wordt. Als vervanger was Eby Kessing opgeroepen. Hij speelde niet onverdienstelijk, maar kon niet voorkomen dat Rotterdam ons versloeg. Komende zondag naar Den Bosch waar de wedstrijd iets later dan normaal, om 15.30, begint omdat de wedstrijd rechtstreeks op Ziggo te zien is. Den Bosch is goed bezig en staat nog steeds in de top 4. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Ik ben er zeker bij, misschien zien we elkaar daar en anders zaterdag op de club. Er is toch niets leukers?

Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda