Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
(Nieuwe)regels in de zaal
Bij het zaalhockey is weer een aantal regels veranderd. Ben je ingedeeld om te fluiten? Neem dan goed de regels door!

Lange corner
De meest ingrijpende spelregelwijzing bij zaalhockey dit seizoen is de invoering van de lange corner. Die wordt toegekend wanneer de bal via een verdedigende stick onopzettelijk over de achterlijn gaat.  

Met deze aanpassing is de zaalregel van het verlaten van de bal van het speelveld via de achterlijn nagenoeg gelijk aan die op het veld. Het verschil is de plek van nemen: op het veld op de 23-meterlijn – in de zaal op de middenlijn.

Verder gelden dezelfde principes: opzettelijk actief over de eigen achterlijn spelen leidt tot een strafcorner, zonder duidelijke opzet is het een lange corner, en wordt de bal het laatst geraakt door een aanvaller, dan volgt uitslaan.

Overigens geldt net als op het veld dat een keeper de bal nog steeds van zijn legguard mag laten afkaatsen richting de achterlijn; dit valt niet onder de opzet die tot een strafcorner leidt.   

Shootouts
De andere wijzigingen zijn de invoering van shootouts bij wedstrijden die een winnaar verlangen, en als de bal via de balk de cirkel in wordt gespeeld moet deze eerst minimaal drie meter gerold hebben. Daarnaast is ook het uit een dood spelmoment kort tegen de balk spelen van de bal om deze daarna gelijk de cirkel in te brengen komen te vervallen als legitiem.

Alle regels kun je vinden in de bijlage of op:
http://www.knhb.nl/scheidsrechters/alles+over+de+spelregels/DU23533_Spelreglementen.aspx
 
Bijlage: Spelreglement Zaalhockey 2016-2017.pdf
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda