Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: Hard werken wordt beloond

Eindelijk was het zover. Er werd weer om de punten gespeeld daar onder aan ‘t Kopje. Het was een wat druilerig dagje, maar er werd tenminste weer gehockeyd! De dames deden het fantastisch tegen MOP en pakten hun eerste overwinning dit seizoen. Een terechte overwinning. Onze dames waren veel meer aan de bal en speelden nagenoeg alleen maar op de helft van de tegenstander. Met drie doelpunten uit een strafcorner werd het harde werken in de winterstop beloond. Een winterstop die met een trip naar Argentinië werd afgesloten. Een week lang met elkaar, ver weg van alles, ervaringen opdoen, plezier hebben en toewerken naar het begin van de tweede helft van de competitie heeft goed gedaan. Het team heeft zich kunnen vormen en lijkt meer in evenwicht. Dat heeft nu al drie punten opgeleverd. De opluchting bij iedereen op en langs het veld was groot.


Big smile

Er was een man die heel trots en met een big smile van oor tot oor van het veld kwam. En dat was André Morees. Hij heeft de afgelopen maanden met de dames keihard gewerkt aan dat o zo belangrijke spelonderdeel van het hockey: de strafcorner! Dat is iets waar je op kunt oefenen, waar je op moet oefenen en wat je uiteindelijk punten gaat opleveren. Natuurlijk moet je wel in de cirkel van de tegenstander komen om überhaupt een strafcorner te kunnen krijgen, maar als je hem dan krijgt, benut die kans dan ook. André kan blij zijn. Het was loon na hard werken! Volgende week Hurley uit, in Amsterdam. Dat wordt ongetwijfeld een pittige wedstrijd, maar de dames zijn er klaar voor. Ze moeten afstand nemen van die laatste plaats. De eerste stap is gezet. Kom ze aanmoedigen, elke steun is welkom!


Frisse gezichten op de bank

Niet alleen de dames spelen volgende week op Hurley, ook de mannen zijn daar. Zij moeten hun voorsprong van vier punten op Amsterdam vasthouden door van Hurley te winnen. Dat lukte in september thuis met 4-2. Tegen Pinoké werd het zondag 0-0. Heel veel kansen, maar ze gingen er net niet in. De keeper van Pinoké had een hele goede dag en pakte dit keer de punten voor de steekneuzen. Dat we in totaal twintig minuten met maar tien man speelden helpt natuurlijk ook niet. De kaarten werden deze zondag snel gegeven.


Op de bank een paar nieuwe frisse gezichten. Flip Wijsman, de keeper van JB1, en David Luijckx en Boris van Dijk uit de A1 zaten klaar om in te vallen. Dat allemaal omdat Florian Fuchs, Emanuel Stockbroekx en Wouter Jolie in India de finales van de HIL speelden en omdat Roel Bovendeert en Yannick van der Drift geblesseerd zijn. Yannick heeft nog wel een aantal minuten meegespeeld, maar nam geen risico toen hij toch iets voelde. Weer even bij Barbara Diepenveen langs, raad ik aan. Het feit dat de bal er zondag maar niet in ging, maakte de kans op een debuut in de hoofdklasse voor de jeugdspelers steeds kleiner. Het bleef maar 0-0 en het trainingspak hoefde niet uit. Het blijft voor deze mannen vooralsnog bij één keer in de week meetrainen met H1. Maar dat debuut komt er wel. Komende zondag waarschijnlijk niet, want dan staat er tegen Hurley weer een compleet team. Komt dat zien!


Hockey kijken vanaf de bank

Zondagavond 22:30 uur is het vaste tijdstip waarop u voortaan samenvattingen van alle hoofdklasse-hockeywedstrijden kunt zien. Het is een nieuw programma van Ziggo-Sport (kanaal 14 op uw digitale televisie) in samenwerking met het mediabedrijf Eyecons, de KNHB en alle hoofdklasse-clubs. Dit allemaal om het hockey nog meer onder de aandacht te brengen. Elke wedstrijd wordt opgenomen met één camera. De eerste uitzending kon technisch nog net iets beter, maar dat gaat zeker gebeuren. Ik ben er enthousiast over en ben blij dat na heel veel jaren praten er nu eindelijk een hockeyprogramma op de televisie is. Allemaal kijken en doorgeven wat u ervan vindt.


Deze week is iedereen weer terug van de voorjaarsvakantie en starten de trainingen. Dit is ook de week waarin de nieuwe leden zich kunnen opgeven. De afgelopen jaren waren er meer aanmeldingen dan er plaats was. Ik vrees dat dat dit jaar ook weer het geval is. We hebben met vier kunstgrasvelden een beperkte en begrensde capaciteit. Op zaterdag zijn alle velden van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bezet. Er kan geen wedstrijd meer bij. Dat is niet anders en zal ook niet veranderen zolang de jeugd alleen op zaterdag speelt. De bond onderzoekt wel of er wellicht een paar wedstrijden van de oudere jeugd naar de zondag zouden kunnen. Bij ons is dat geen probleem, maar er zijn ook clubs waar ook op zondag de velden de hele dag bezet zijn. Een oplossing voor de drukke zaterdag is er dus nog niet. En aanstaande zaterdag zal het zeker druk zijn op Bloemendaal. Alle jeugdteams gaan weer om de punten spelen. Ik kijk er naar uit.


Tot langs de lijn!

Hendrik Goeman Borgesius

 
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda