Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: over boksen, Coolsingel en heel veel rente
‘De zondagen worden wel een stuk leuker’ zei Teun na afloop van de dameswedstrijd Hurley–Bloemendaal die de dames met 1-2 wonnen. En zo is het ook. 

We willen allemaal zo graag dat de dames punten pakken en van die laatste plaatsen afkomen, dat we opgelucht en blij zijn als de dames hun wedstrijd winnen. Hurley was voor de winterstop nog een maatje te groot, maar zondag was het andersom. De eerste tien minuten maakten de Amsterdammers een goede indruk en kwam Bloemendaal er lastig uit. Een geweldige redding van keepster Diana zorgde ervoor dat het 0-0 bleef. 


Boksen
Maar Bloemendaal werd na die eerste tien minuten veel sterker, ging in de aanval, drong Hurley terug en kreeg een strafbal die door Melle op de paal werd gepusht. 
Als we in het hockey de boks regels zouden toepassen, zoals van Basten propageert, hadden we volgens topsponsor en boksliefhebber Jerry Hoff, bij rust op punten ruim voor gestaan. Maar hockey is geen boksen en zal dat ook niet worden.


Coolsingel

Na de rust was het weer Hurley dat sterk startte en de eerste counter meteen in een doelpunt omzette. Een tegenvaller, maar dat weerhield onze dames er niet van om aan te zetten en het initiatief weer naar zich toe te trekken. Aanval op aanval, het was een plezier om naar te kijken. Dat alles resulteerde in een strafcorner die door Melle dit keer hard binnen de palen werd geslagen. Gelijk, maar dat was nog niet genoeg. De dames gingen door en ook de volgende corner sloeg Melle tussen de palen en op de plank. Toen werd het echt spannend. Hurley zette meer druk, Bloemendaal kwam er lastig uit, Melle kreeg groen (het was een ‘Melle wedstrijd’, met alles erop en eraan) en op het eind kreeg Hurley een uitspeelcorner die, gelukkig voor ons allemaal, gestopt werd. Einde wedstrijd en drie punten mee naar Bloemendaal. Weer waren het de stafcorners die beslissend waren en weer liep André Morees glimlachend het veld af. Dat lachen verging hem snel toen hij hoorde dat het kampioensfeestje op de Coolsingel voorlopig nog niet doorgaat.


Familieclub

De kans op een feestje op Bloemendaal is volgens mij groter dan de kans op een feestje op de Coolsingel. U kunt bij mij inzetten. De mannen van Bloemendaal speelden weer heerlijk hockey. Het was, ondanks het druilige weer en de harde wind, een genot om naar te kijken. Thierry liet zien dat hij in heel veel op Florian lijkt. Prachtige passes, mooie aanvallen en lekkere doelpunten. Vlekkeloos was het allemaal nog niet, zo zeggen de spelers zelf, maar 6-2 is toch een mooie overwinning. 

Veel ouders van de mannen langs de lijn die voorafgaand aan de wedstrijd bij de ouders van Mats verzameld hadden. We zijn en blijven een familieclub met enthousiaste en betrokken ouders. De tijd dat de ouders elke week beurtelings kookten voor de heren ligt wel een paar jaar achter ons, maar ze zijn er wel altijd. Nu is het Mathieu die voor de nodige vitaminen en koolhydraten zorgt.

Vorige week meldde ik nog dat de A1 mannen wel op de bank gezeten hadden maar niet gespeeld. Dat was niet juist want Boris van Dijk heeft tegen Pinoké wel degelijk zijn debuut minuten in de hoofdklasse gemaakt. Gefeliciteerd Boris!


Grascompetitie

Zaterdag is het grootste deel van de jeugd weer gestart. Een vol clubhuis, warme chocolademelk en een brandende haard zorgde voor een gezellige zaterdagmiddag. Dat is dan weer het voordeel van fris weer. Iedereen gaat naar binnen. Op alle velden, ook de grasvelden, werd gespeeld. Dat veel teams liever op kunstgras spelen begrijp ik wel. Het is toch anders op gras. Het is net als bij schaatsen, je hebt openluchtbanen en overdekte banen. Een heel groot verschil. Misschien moeten we bij het hockey naar een natuurgras en een kunstgras competitie. Ik denk dat ook heel veel landen daar dolblij mee zouden zijn, want zoveel kunstgrasvelden liggen er niet buiten Nederland. Ter voorbereiding van die competitie blijven we bij Bloemendaal op gras spelen, zullen we maar zeggen.


Obligatiemus met 10 procent rente!

Deze zomer willen we graag van kunstgrasveld 4 een waterveld maken, net zoals dat bij KG2 gedaan is. Wat een plezier heeft iedereen daarvan. Je kunt je al niet meer voorstellen dat we maar één waterveld hadden. Dat derde waterveld moet er komen, maar iedereen moet wel meedoen. Stuur de penningmeester een mailtje ([email protected]) en doe mee met een paar of één obligatiemus. Je schenkt aan de club, krijgt 10% rente van de club en een belastingaftrek van Dijsselbloem, waardoor je na acht jaar je inleg volledig terug hebt.

Zaterdag en zondag is het bestuur op de club om naar de jeugd te kijken, om H1–Tilburg te zien en om u te helpen met het invullen van het inschrijfformulier voor de obligatiemussen.

Tot dan,

Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda