Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column van de voorzitter

MB1

Het komt niet vaak voor dat je de fotograaf van de hockeywereld, Koen Suyk, op een zaterdag op de club tegenkomt. Meestal is hij er op zondag om bij een topwedstrijd voor de krant of KNHB foto’s te maken en op maandag om met de mannen te klussen. Was er iets speciaals, heb ik iets gemist? Dat niet, Koen was er om foto’s te maken van de wedstrijd MB1 tegen Den Bosch B1. Van die wedstrijd heeft hij zeker goede foto’s kunnen maken, want het was een mooie pot hockey die gelijk eindigde. Het had ook een overwinning voor Bloemendaal kunnen zijn. In de laatste minuut ging de bal in het doel van Den Bosch. De scheidsrechter keurde goed, maar de andere scheids had iets gezien. Wat dat was werd niet duidelijk, maar de goal telde niet. Dan speel je de beste wedstrijd van het seizoen en heb je toch nog pech. Een troost, als de meisjes zo blijven spelen als tegen Den Bosch dan komen de punten vanzelf.


Topwedstrijden op ‘t Kopje

MB1 was de enige thuiswedstrijd in de landelijke competitie. JA1, MA1 en JB1 speelden allemaal uit. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen topwedstrijden gespeeld werden daaronder aan het kopje, waar de zon maar niet door wilde breken. Na MB1 speelde JB2 tegen Pinoké. Die wedstrijd op het hoofdveld werd door onze mannen net met 2-3 verloren. De scheidsrechters waren er in de rust al niet gerust op.

Op het andere waterveld speelde MA2 tegen FIT. Bij rust was de eindstand al gehaald. Het werd 4-1 voor FIT. Aan de coaching heeft het niet gelegen; dat Joep van Rheenen op krukken rondloopt, weerhoudt hem niet om de dames verbaal bij de les te houden. Langs veld 2 veel gezellige ouders die je ook vaak achter de bar, op het veld als fluitist en op de bank als coach of manager tegenkomt.

Op veld 3 speelde MB3 de voorwedstrijd voor de kraker van de middag. De dames wonnen heel netjes met 6-2 van Abcoude. En toen was het de beurt aan de A4 mannen. Zij traden aan tegen de Haarlemse hockeyclub Saxenburg. De uitwedstrijd was een echte clash met heel veel doelpunten en testosteron. Iedereen was voorbereid. HCB won met 3-2. Hoe dat precies gegaan is weet ik niet. Ik had nog een ander taakje.


Dames 1

Het is nog niet vaak voorgekomen dat ik niet bij begin van een uitwedstrijd van Dames 1 ben geweest, maar zondag lukte het me niet om op tijd naar Den Bosch te rijden. Via André heb ik me afgemeld en via teletekst volgde ik de wedstrijd. Dat je tegen Den Bosch de punten niet hoeft te pakken, zal iedereen duidelijk zijn. Daar zijn andere wedstrijden voor. Zoals aanstaande zondag thuis tegen HDM. Dit keer spelen de Dames na de Heren in verband met de rechtstreekse tv uitzending van de herenwedstrijd. Hou daar rekening mee!

 


Heren 1

De heren krijgen zondag bezoek van HGC wat naarstig op zoek is naar punten. Die hebben ze nodig om van de zesde plaats af te komen. In de play-offs spelen wil HGC ook graag. Pelle Vos en Rik van Kan weten hoe dat is. Tegen Tilburg ging het zondag niet vanzelf. Delmee heeft een stugge ploeg die maar door blijft gaan. Toch wonnen de Heren met 5-0 waarbij het eerste doelpunt van Florian Fuchs van wereldklasse was. Na Florian scoorden nog 4 Bloemendalers. U kunt tegenwoordig de doelpunten terugzien op de zondagavond bij Ziggosport om 22:30 uur, op de maandagmiddag om 16:30 uur en daarna op de hockeysites.

 


Veteranen

Niet alleen H1 speelde thuis, ook HVA. Tegen Schaerweijde werd het een degelijke 3-0. Daarmee staan de heren zesde op drie punten van de nummers vier en vijf. Als de mannen nog even beter hun best doen bij de bootcamp dan spelen ze zich eenvoudig in de top drie. Veel veteranen speelden op Bloemendaal en dat maakte de zondagmiddag extra gezellig. Je bent dan lekker onder elkaar, zullen we maar zeggen. Iedereen bleef ook lang van de zon en de bitterballen genieten wat Mathieu wel kon waarderen.

Nog een paar dagen en dan is het weer weekend en zien we elkaar langs de lijn.


Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda