Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
TD nieuws

De competitie is weer in volle gang en zelfs het lentezonnetje breekt alweer door. Het is heerlijk dat het weer langer licht is en we het trainingsschema op 100% kunnen draaien. Daarnaast ook alle complimenten voor Jules en zijn team met vrijwilligers, want ook de grasvelden liggen er weer tiptop bij!

De maanden dat iedereen jaloers is op mijn beroep gaan weer aanbreken. Heerlijk training geven in de zon! Uiteindelijk draait het elke training om drie dingen: Hebben de kids het gevoel dat ze wat gedaan hebben, dat ze iets geleerd hebben en natuurlijk dat ze plezier hebben gehad. Het maakt dan niet uit of het om A1, C3 of E5 gaat, want zelfs bij Dames 1 gelden uiteindelijk dezelfde speerpunten!

 

Ik denk dat we met elkaar goede stappen aan het maken zijn in de jeugdopleiding. Wat dat betreft mogen Laura Bakker en Koen Hemmes ook wel in het zonnetje gezet worden. Twee bestuursleden die over de jeugd gaan en daar enorm veel vrijwillige uren in stoppen! Vrijwilligers zijn zo ontzettend belangrijk in onze club. De professionals kunnen absoluut niet zonder!! Ik ben dan ook heel blij om volgend jaar nog een jaar als Technisch Directeur aan te blijven en met zoveel mensen samen te werken die echt hart voor de club hebben!

 

Meetrainen

Sinds vorige week wordt er meegetraind met hogere teams. Op basis van de evaluatieformulieren van de coaches en trainers worden eerste jaars kinderen uitgenodigd om met een hoger team mee te gaan trainen. Tevens kunnen er tweedejaars kinderen uit de eerste teams uitgenodigd worden om met een hogere categorie mee te gaan trainen. Dit alles is om kinderen een extra uitdaging te geven, maar ook om te kijken hoe de kinderen van de desbetreffende teams zich tot elkaar verhouden. Ook is er een aantal tweedejaars kinderen uit tweede teams of lager uitgenodigd om mee te trainen met hogere teams. De komende weken kunnen er nog kinderen uitgenodigd worden om mee te trainen. We blijven de ontwikkeling van alle kinderen zo goed mogelijk in de gaten houden.

 

Vorige week was er een aantal coachavonden. Helaas viel de opkomst her en der tegen. Echter de coaches die er wel waren, hebben dit als zeer positief ervaren. Ook kwamen ze weer met een aantal goede punten waar wij als club ook weer wat aan hebben!


De uitslagen

MA1 had een makkelijke dag in Arnhem en won met 4-0 van Upward. Ook MA3 en MA5 boekten een overtuigende overwinning. MB1 speelde een spetterende wedstrijd tegen Den Bosch. Het was een wedstrijd op een hoog niveau en was echt reclame voor dameshockey. Helaas moesten onze meiden genoegen nemen met een gelijkspel. Het was zuur dat de scheids tien seconden voor tijd nog een doelpunt afkeurde! Alle andere teams MB teams gingen er met een overwinning vandoor!!!! MC1 speelde goed en zette QuiVive met 5-1 aan de kant. MC2 speelde een spannende wedstrijd, waarbij het publiek de spanning ook nauwelijks aankon. Uiteindelijk speelden de meiden met 2-2 gelijk tegen Hurley. MC5 en MC7 gingen er zaterdag met de volle buit vandoor. MD1 had veel kansen nodig om tot scoren te komen. Na de rust begon de machine te lopen en werd het 4-1 tegen Alliance. Ook MD2 kwam in actie tegen de meiden uit Heemstede. Ook zij wisten te winnen met maar liefst 4-0.

 

JA1 speelde een redelijk gelijkwaardige wedstrijd tegen Nijmegen. Helaas stonden de mannen te vaak met een man minder in het veld en werd er met 3-1 verloren. JA2, JA3 en JA4 speelden allemaal een spannende wedstrijd, maar liepen wel met drie punten van het veld af. Bij JB1 staan er nieuwe gezichten langs de lijn. Andre Morees en Vincent Opgelder mogen de mannen naar nieuwe successen loodsen. Zaterdag slaagde deze missie, want er werd met 5-0 van HDM gewonnen.

JB5 speelde waarschijnlijk de bizarste wedstrijd afgelopen zaterdag. Tegen Heerhugowaard werd het maar liefst 6-6! JC1 had meer uit de wedstrijd kunnen halen tegen Kampong, maar kwam helaas te laat op stoom. Zo werd er 2-1 verloren. JC2 en JC5 gingen er wel met het volle pond vandoor, terwijl JC3 met 2-2 gelijk speelden. JD1 gaf zaterdag helaas iets te vaak open huis aan Rood-Wit, waardoor er met 6-3 verloren werd. JD2 deelde de punten met Hurley en JD3 verschalkte Westerpark met 4-2.

 

Tot op de velden.

 

Jorge Nolte

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda