Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: een mini-maatschappij
Wat was het spannend! Het spel golfde op en neer van goal naar goal en beide teams gingen voor de overwinning. Na zeventig minuten strijd op KG1 bleef het 0-0 en hadden de dames tegen HDM toch een punt gepakt. En elke punt is er één. Het zijn nog zeven wedstrijden waarin nog veel punten te verdelen zijn. Met zes punten los van de laatste plaats, kijken we alleen nog maar omhoog, naar Groningen en MOP. De strijdlust is er bij de dames. Na afloop was Kate, die weer een wereld-wedstrijd speelde en overal op het veld aanwezig was, duidelijk: ‘I hate not winning’. Het kwam uit haar tenen. Zondag gaan de dames naar het gezellige Bilthoven. Kom aanmoedigen! 
  


Achter in orde

Zo spannend als het bij de dames was, zo spannend hadden we het ook verwacht bij de heren. Niets van dat alles. De tegenstand van HGC was snel gebroken en in de tweede helft was het rustig voor Jaap, die als het moet er altijd weer staat. Gewoon de beste keeper van de wereld! Dat speelt altijd lekker, als je weet dat het achter in orde is. Het team kan dan aanvallen. En laten nu ook een paar mensen hebben die dat goed kunnen: tegen HGC vielen Rogier, Thierry, Tim, Daniel en natuurlijk Florian op. In de samenvatting, die door Ziggo op zondagavond om 22:30 uur en maandag om 17:30 uur wordt uitgezonden, waren alle  vijf doelpunten te zien. De één nog mooier dan de ander. Bij al die doelpunten was Florian (afgelopen zaterdag trouwens ook supercoach van JB3, zie het verslag op de site) betrokken. Genieten was het! En dat deden de vele toeschouwers volop. Met 5-2 ging HGC teleurgesteld naar huis. Voor HGC voorlopig nog geen sterretje achter hun naam op teletekst als teken dat ze de play-offs gehaald hebben. Zondag kan Bloemendaal zijn sterretje halen, uit tegen Oranje Rood. Voor het eerst spelen we daar op het nieuwe veld en voor het nieuwe clubhuis. Ook de moeite waard om even naar toe te gaan.
 

Schoolperikelen en een borrel

Zaterdagmiddag had u een merkwaardige wedstrijd kunnen zien. JA1 verloor thuis van Schaerweijde, met maar liefst 8-2. De mannen, die midden in hun schoolonderzoeken zitten, waren  denk ik meer daar mee bezig dan met de wedstrijd. Het is ook heel belangrijk dat je het op school goed doet en je daarop focust, maar zaterdagmiddag mag je los gaan en laten zien dat je kan hockeyen. Want dat kunnen ze wel! Halverwege de competitie staan ze tweede, op een punt van de jongens van Kampong. Deze week lekker trainen en zaterdag knallen!! 
De wedstrijd van JA1 was het gesprek van de middag tijdens de borrel met de coaches van de topteams en de groepsmoeders. Laura en Koen hadden de borrel georganiseerd en het was helemaal prima. Zo hoor je als voorzitter nog eens wat en kun je uitleggen waarom bepaalde dingen op de club niet mogen veranderen, dat bepaalde zaken kenmerkend voor de club zijn, dat we met z’n allen Bloemendaal vormen en we best wel mogen verschillen van andere clubs. Bloemendaalse mini-maatschappij

U begrijpt het, ik had het er naar mijn zin. En de groepsmoeders volgens mij ook.  In onze Bloemendaalse mini-maatschappij spelen zij al jaren een hele belangrijke rol. Bij deze laat ik dat iedereen nog een keer weten.
Zondag was niet de dag van vader Hemmes. Met een bebloed gezicht kwam hij op de club. Van zijn fiets gevallen. Gelukkig was hij nog wel zo helder om naar de club door te rijden waar we een EHBO verbanddoos hebben en er ook altijd wel een arts rondloopt. Na een korte check werd senior door junior naar het ziekenhuis gereden om daar de verwondingen te laten hechten. Hoop dat het met hele kleine steekjes gedaan is, dan valt het litteken mee. Gelukkig blijft het bij een paar hechtingen. We zijn een mini-maatschappij met leuke, maar ook verdrietige momenten. Als ik het over de EHBO doos heb moet ik denken aan Elodie Blom. Zij zorgt ervoor dat die altijd goed gevuld is. Zeer verdrietig is het dat ze daar nu niet aan toe komt omdat ze heel hard voor zichzelf moet zorgen. We leven met haar mee en wensen haar veel sterkte. Dat geldt ook voor Isabella, die we al een aantal weken op de club missen. Dat we Elodie en Isabella in gedachten steunen en aanmoedigen zal duidelijk zijn. Ook daar zijn we een club voor.


Hendrik Goeman Borgesius
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda