Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column Voorzitter: 'Betrokkenheid en zorg van iedereen'

Een zaterdag zoals afgelopen zaterdag wil je niet nog een keer mee maken. Een helikopter, ambulances, brandweer en politie, allemaal waren ze er om bijstand te verlenen. Met elkaar hebben we gedaan wat we konden en moesten doen. De betrokkenheid en zorg van iedereen op Bloemendaal was groot.

Natuurlijk overheerste dit verdrietige voorval het hele weekend. Op zondag langs de lijn bij de dames in Bilthoven en later op de tribune bij Oranje-Rood werd er uitgebreid bij stilgestaan. Het is gebeurd maar je wenst dat zoiets nooit meer gebeurt.

Niet verdiend
In Bilthoven waren de dames heel goed op dreef. Fel en met veel inzet werd er gespeeld. Het was heel leuk om naar te kijken. Met in de eerste helft kansen voor de dames. En dan toch, een paar minuten voor de rust, scoort SCHC snel achter elkaar twee keer. Dat hadden de dames niet verdiend. Het is de klasse van de dames van SCHC die hun kansen grijpen en afmaken.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord en zo bleef het 2-0. Ook de directe concurrenten pakten geen punten zodat de stand niet verandert. Komende zondag een leuke thuiswedstrijd tegen Amsterdam. Het team van Jorge, Hurley, pakte toch een puntje tegen deze dames. Misschien dat Teun en André deze week maar even met Jorge moeten overleggen.

De mannen

De mannen verloren van een sterk en fanatiek spelend Oranje-Rood. Op een prachtig nieuw complex was de tribune vol bezet. Het was daar goed toeven in de volle zon. Onder de toeschouwers ook een grote delegatie supporters van Emmanuel Stockbroekx. De familie was met veel vrienden vanuit Vlaanderen naar Eindhoven gereisd. Aan de aanmoedigingen vanuit het Stockbroekx-vak heeft het niet gelegen. De eerste helft was voor Bloemendaal lastig. De tweede helft begon heel goed, we kwamen gelijk, maar we konden niet op voorsprong komen. En dan scoort Oranje-Rood toch weer. Een spannende wedstrijd waar iedereen van genoten heeft.

Maar wat een bedrijf is deze nieuwe fusieclub. Een groot nieuw clubhuis, een zonnig terras, een mooie tribune, een nieuw veld en prima catering zijn in korte tijd gerealiseerd. Een compliment aan de bestuurders die dit met financiële hulp van de gemeente, de provincie en sponsoren voor elkaar gekregen hebben. Daarvoor geef je wel je eigen club op, maar je krijgt er iets groots voor terug. Het deed me denken aan 1 april 2015 toen we tijdens EHL aankondigden dat we besloten hadden te fuseren met HBS. Daar is het niet van gekomen. Had alles met de datum te maken.

Samen en toch apart

Afgelopen week waren we met alle Bloemendaalse hockeyclubs op audiëntie bij de wethouder van sport, de heer Heijink. Onderwerp was de zaalcapaciteit voor de clubs. Steeds meer clubs en teams willen zaalhockeyen en daarvoor heb je zalen nodig. En die zijn in de gemeente niet beschikbaar. Hoe los je dat dan op? Daar zijn we nog niet uit.

Waar we wel uit zijn is dat we vinden dat we vier hele leuke, gezonde clubs zijn met ieder zijn eigen sfeer en karakter en dat er geen noodzaak is om dat alles in één club onder te brengen. Gemeenschappelijk hebben we dat we met elkaar een grote verantwoordelijkheid hebben om elk weekend bijna zesduizend leden met al hun families te laten spelen, sporten en socializen. Dat we wat dat betreft in de gemeente een belangrijke maatschappelijke rol spelen mag ook wel eens gezegd worden. Of we vinden dat de politiek en het bestuur van de gemeente daarin voldoende meewerken moeten we volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen maar weer eens bekijken.

Bomen
Op 22 maart, de verjaardag van Teun, was het Nationale Boomfeestdag. En een feest was het. Langs de Brederodelaan, ter hoogte van het meertje van Caprera, zijn bomen geplant. Ze stonden er altijd al, maar bij het vergroten van het meertje en de herinrichting van de Brederodelaan zijn die grote volwassen bomen weggehaald.

Veel inwoners van Bloemendaal vonden dat jammer en hebben de gemeente gevraagd daar weer bomen te planten. Na een advies van een landschapsarchitect, die vond dat je met bomen meer diepte in het landschap krijgt, zijn op 22 maart jonge dunne bomen door de wethouder van groen, in het bijzijn van bewoners, de bomen geplant. Foto’s voor de krant en het archief, een praatje van de wethouder en met de bewoners en klaar was het. Als het aan een van de prominente bewoners ligt, worden de bomen nog een keer verplaatst om ruimte te maken voor een schelpenpad in plaats van het huidige straattegelpad. We gaan het zien.

Zomerzorgers

Op zondag 2 april komt de oud-ledenvereniging Zomerzorg bijeen voor hun ALV om daarna de wedstrijd van Dames 1 en Heren 1 te komen kijken. Als u nog geen lid bent van deze aardige en trouwe Bloemendaalse vereniging, geef u dan op. Aan de contributie kan het niet liggen, die stijgt al jaren niet. En zondag komen Amsterdam en Almere op bezoek, dat wordt genieten.

Tot langs de lijn.

Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda