Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: over het sterretje van Heren 1
Na enig aarzelen werd zondagmiddag op teletekst toch het sterretje achter Bloemendaal H1 gezet. Daarmee werd het signaal gegeven om de tribunes te gaan bestellen voor de play-off wedstrijden. 

Als we……, als we eerste blijven spelen we woensdagavond 10 mei uit en zaterdag 13 mei thuis. Als er dan nog geen twee wedstrijden gewonnen zijn, spelen we zondag 14 nog een keer thuis. Bij winst gaan we de finale spelen op woensdag 17 mei uit en thuis op 20 mei en mogelijk op 21 mei. Een mooi toetje van een tot nu toe mooi seizoen. Maar het seizoen is nog niet ten einde, zondag uit tegen Amsterdam, de week erop met Pasen even niets, dan Kampong thuis, vervolgens Qui Vive uit en dan als afsluiting Rotterdam thuis. Best een pittig programma! We gaan voor die eerste plek!


Strafcorners

Geen sterretje voor de dames die tegen het sterrenteam speelden van Amsterdam. Helaas wisten onze dames niet te scoren en bleef het 0-2. Net na de winterstop hebben we een paar punten kunnen pakken doordat de strafcorner fantastisch liep. Daaruit werd goed gescoord. Of we nu te weinig corners krijgen of dat het scoringspercentage te laag is weet ik niet. Ik hoop wel dat we ons sterke punt meer inzetten en daarmee punten gaan pakken. Een dingetje voor André?


Gaan voor het 20ste kampioenschap

Bloemendaal is heel blij met een ster op teletekst. In het voetbal heb je een ster op het shirt als je tien keer landskampioen bent geweest. Ajax is 33 keer kampioen geweest en heeft drie sterren. Bloemendaal was 19 keer landskampioen en gaat de komende weken voor de twintigste. Misschien dat we dan ook maar eens gouden sterren op het shirt moeten zetten.


Automerk met een ster

Een totaal andere ster is van een heel bekend automerk, waarvan je er rondom Bloemendaal nog wel een paar meer zou willen zien. Dat is de mening van onze sponsor Biemond & van Wijk en daarom hadden ze een dertigtal Wingsleden uitgenodigd om woensdagavond naar Ajax-AZ te gaan. De Noord-Hollandse derby werd in het voordeel van Ajax beslist wat daarmee nog steeds kans heeft op het 34e kampioenschap. Daarvoor moet Feijenoord dan nog wel een paar foutjes maken, maar je weet maar nooit. Het was een mooie en goed georganiseerde avond. In de Ajax spelersbus werden we vanuit de Mercedesvestiging aan de Randweg naar de Arena en weer terug gereden.


Sponsors

Sponsors zijn voor ons heel belangrijk! Als je in de top mee wilt draaien moet je daar budget voor hebben. De sponsorcommissie doet het enorm goed. Daarbij wordt ze ad interim ondersteunt door Doriene. Die ondersteuning is ook nodig. Sponsors aan je verbinden is een hele klus, maar ze ook werkelijk deel laten zijn van de club is net zo belangrijk. Daarin moeten we professionaliseren en dat doen we ook. Als je zo’n avond in de hospitality van Ajax hebt rondgelopen dan ervaar je hoe sport, plezier en business met elkaar verbonden zijn. Een stapje die richting mogen we en moeten we wel zetten.


Zomerzorg

Afgelopen zondag was de ALV van onze oud(e) leden vereniging Zomerzorg. Voorzitter Lo van Noordwijk leidt altijd met groot plezier de vergadering die goed bezocht werd en tot de laatst stoel bezet was. Een beetje vriendenvereniging, zoals de vrienden van het Frans Hals, heeft 1800 leden. Daaraan komt Zomerzorg nog lang niet. Reden voor u om ook lid te worden van deze vereniging waar je vele vrienden van Bloemendaal tegenkomt.


Nieuwe internationale competitie

De vergadering heb ik geïnformeerd over de nieuwe competitie tussen landenteams, de "home and away league". In deze competitie doen acht landen mee en die spelen allemaal een uit- en een thuiswedstrijd tegen elkaar met aan het eind een finaleweekend. Een competitie voor zowel heren als dames. Het doel van deze competitie is om meer internationale wedstrijden te spelen in meer landen. Tot nu toe is het zo dat de landenteams alleen maar toernooien spelen en die vinden plaats gedurende een paar dagen op één plek.

Met deze competitie krijg je in elk deelnemend land twee keer zeven internationale thuiswedstrijden. Een goed idee, want daarmee trekt het hockey in nog meer landen aandacht. Dat is de mooie kant van de medaille. De andere kant is dat al die wedstrijden in ons competitieschema moeten worden ingepast. Daar zit nog wel een uitdaging. Zondag competitie spelen, woensdag met het Nederlands team uit naar India en zondag weer competitie. Ziet u het voor zich? Maar meer hockey is wel belangrijk, anders is er in de toekomst alleen maar een competitie in Nederland.


Eieren

Na dit weekend gaan we allemaal eieren zoeken, naar de EHL in Eindhoven, naar Madrid om een paar oefenpotjes te spelen of naar helemaal niets. Maar eerst de hockey klassieker Amsterdam-Bloemendaal. Let op de aanvangstijd; wees om 12:15 in het bouwput van het Wagenerstadion of ga naar Kampong waar D1 om 12:45 speelt. Beide wedstrijden bezoeken zal dit keer niet lukken.

Tot lang de lijn,


Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda