Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: Verdriet

Zondagochtend op de tribune van het Wagnerstadion kreeg ik het droeve bericht; Isabella was overleden. Kort daarna ontving ik via via het dierbare stukje van Jan, Valentina en Gabriella dat ze op Facebook geplaatst hadden. Het verdrietige nieuws bereikte ook andere Bloemendalers langs het veld. Een korte blik was voldoende om te laten merken dat we geraakt waren. Isabella en Jan waren altijd op de club, deden veel voor de club en kenden iedereen. Bloemendaal gaat haar missen.


Amsterdam

Op Amsterdam werd het niet gezellig. Dat had ook te maken met de uitslag. Na een 3-0 achterstand kwam Heren 1 nog wel terug tot 3-2 maar daar bleef het ook bij. Florian maakte weer een wereldgoal en Wouter scoorde uit een strafcorner. Als Nieuw-Zeelander krijg je kriebels bij de naam Florian Fuchs. Hij was het die in Rio Nieuw-Zeeland uit het toernooi drukte door vier seconden voor tijd de winnende goal te scoren. Duitsland maakte zijn naam meer dan waar door in de laatste vier minuten drie keer te scoren.

Wij hadden de kans om in de laatste minuut via een strafcorner gelijk te komen. Die laatste moest er, net als tegen Rotterdam uit, gewoon in. Helaas, het mocht niet zo zijn. Op doelsaldo staan we nog eerste maar voor de statistieken verlies je weer. Amsterdam gaat komend weekend de EHL spelen en dan nog tegen HGC en Oranje-Rood. Bloemendaal is in Madrid en speelt daarna nog tegen Kampong en Rotterdam. Allemaal finales!!


De Dames

De Dames kwamen tegen Kampong de eerste helft redelijk goed door. De tweede helft waren er meer kansen en werd het 2-1. Ook hier was de beste kans aan het eind van de wedstrijd. Teun kon naderhand precies uitleggen hoe de bal net de verkeerde kant van de stick raakte waardoor hij hoog en net naast ging. Groningen en Pinoké pakten elkaar twee punten af maar hielden er beiden een over. Zaterdagmiddag spelen de Dames tegen Laren dat een beetje in de war is en opeens buiten de play-off plaatsen staat. Als u klaar bent met eieren verstoppen kom dan langs om de dames aan te moedigen.

Vrijdagavond om 19:30 uur kunt u ook een wedstrijd komen kijken. JA1 speelt dan een inhaalwedstrijd tegen Push A1. Afgelopen zaterdag heb ik met één oog de wedstrijd tegen Cartouche gezien. Cartouche won uiteindelijk met 4-3. Dat had JA1 niet verdiend. Ze hadden veel kansen, ze kwamen telkens op voorsprong, ze deden hele goede dingen en toch ging het mis. Daar baalt iedereen van. Zeker omdat dat nu al een paar keer achter elkaar is gebeurd. Na vrijdag even een rustperiode, voor JA1 nog geen tripje naar Spanje, maar wie weet iets anders leuks.


Een Nieuw-Zeelander

Met één oog heb ik de wedstrijd gezien en met het andere oog was ik bij de CEO van de FIH, Jason McCracken. Een Nieuw-Zeelander, die lange tijd bankier en topscheidsrechter was. Hij is, nu zijn kinderen studeren, maar eens iets echt leuks gaan doen. Hij runt het uitvoerende bureau van de FIH dat in Zwitserland is gevestigd. Daar zitten ook het IOC, de FIFA en nog een aantal andere sportbonden. Wiert Doyer had hem een dagje meegenomen naar Bloemendaal om te laten zien hoe het er op een zaterdag op de club aan toe gaat. Veel gesproken over de nieuwe competitie voor landenteams, over de sponsoring daarvan, wie gaan daaraan deelnemen, waar gaan die wedstrijden gespeeld worden en wat voor voorzieningen heb je dan nodig. Ook natuurlijk nieuwe regels besproken zoals de speeltijd van 4 x 15 minuten en de puntentelling waarbij een veldgoal dubbel telt. Dat zou ik graag zien.

Het was een raar weekend met veel emoties. Komende week geen programma op een paar inhaalwedstrijden na. Wel wordt er in Eindhoven gespeeld. De EHL waaraan Kampong, Oranje-Rood en Amsterdam meedoen en waar beslist wordt wie er met Pinksteren in Brasschaat de finales gaan spelen.


Een goede Pasen!


Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda