Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: het oranje pak kan uit de kast
Wat mooi dat JA1 vrijdagavond de drie punten pakte tegen Push. De wedstrijd werd ingehaald vanwege het nare incident een paar weken geleden. De mannen hadden wel weer eens een overwinning nodig. De eerste helft van de competitie werd alles gewonnen en stonden ze bovenaan.

Maar opeens liep het niet meer. En dan krijg je dat allerlei kleine dingen groot gemaakt worden, aandacht waar geen aandacht aan besteed moet worden en dat iedereen met van alles bezig is, behalve met het team en het hockey. Dat is jammer en daarmee verknal je al je goede prestaties van het begin.

Dat zullen de mannen zich nu ook wel realiseren en hopelijk blijven de goede dingen nu ook goed gaan en halen ze alle komende wedstrijden met elkaar - en ik zeg nogmaals: met elkaar - de maximale score! En ook nog met plezier, want wat is er leuker dan lekker spelen en nog winnen ook. Veel succes, het kan wel, dat hebben jullie vaak genoeg laten zien.Nog alle kans

MA1 speelde om dezelfde reden een inhaalwedstrijd. Op woensdagavond werd met 2-1 van Amsterdam gewonnen. Daarmee staan ze derde, op twee punten van Amsterdam, dat nog een keer tegen de koploper Den Bosch moet spelen. Er is nog alle kans op een plek bij de eerste twee wat recht geeft op een plek in de play-offs om het Nederlands Kampioenschap. Dat is aan Warner en Sjoerd wel toevertrouwd, beide hebben al jaren ervaring. Met Marjolein als manager en met hockey-ouders als Boelaars, Bovelander, Huibregtsen, Visser en De Nooijer langs de kant moet dat toch wel lukken.Strafcorner

Een stuntje tegen Laren was wel leuk geweest. Dames 1 zat vanaf het begin goed in de wedstrijd, maar kwam niet tot scoren. Ook niet uit de strafcorners. Dat deed Laren dan weer wel en zo kwamen ze op voorsprong. Melle maakte nog wel een goal, maar dat was te weinig om een punt in Bloemendaal te houden.

Zondag gaan de dames naar Oranje-Rood waar afgelopen weekend de EHL gespeeld werd. De trainer van Oranje-Rood is Ton Siepman, de strafcornerspecialist van Nederland. Wat Cees Koppelaar is voor het lopen, dat is Ton Siepman voor de strafcorner. Met Yibbi Jansen heeft hij een talent in z’n team. De dames zijn gewaarschuwd. Of de strafcorner zo bepalend blijft zullen we volgend seizoen bij de EHL zien. Voorzitter van de EHL, Hans Erik Tuijt, liet al doorschemeren dat hij, net als bij de HIL in India, een velddoelpunt dubbel wil laten tellen. Dat is slecht nieuws voor de strafcornerspecialisten en goed nieuws voor aanvallers.

 


Wie de jeugd heeft...


In het clubhuis was woensdagavond een bijeenkomst waarin het bestuur uitleg gaf over het jeugdbeleid. Iedereen was welkom om van Laura, Koen en Jorge te horen hoe we als Bloemendaal omgaan met onze jeugd. Het ging over van alles: scouting, doorstromen, wintercompetitie, trainingen, selecties, aannamebeleid enzovoort. Het was, zo hoorde ik, een goede avond. De avond was een vervolg op de beleidsavond over tophockey. Het bestuur wil met deze avonden meer uitleg geven over hoe het er bij Bloemendaal aan toe gaat. Daar heeft iedereen zijn ideeën over en die hoor je dan ook meestal langs de lijn. Door met elkaar in gesprek te gaan, proberen we duidelijk te maken waar Bloemendaal voor staat. Wordt vervolgd.

 


Oranje pak


Dat we al zeker weten dat we play-offs gaan spelen is wel prettig. De voorbereidingen zijn dan ook al gestart. De tribune is besteld, de extra toiletten, een mobiele bar, de frites-kar, de fakkels voor de bloomigans, EHBO, bewaking en nog een paar van die standaard play-off zaken. Een hele organisatie, waarbij we de extra kosten die we maken met de verkoop van toegangskaarten proberen terug te verdienen. De KNHB erkent dat er extra kosten verbonden zijn aan deze mooie wedstrijden waar meestal veel publiek op afkomt en stemt in met het heffen van toegang. Iedere club doet dat weer op zijn eigen manier, omdat ook elk accommodatie anders is. Wij moeten tribunes huren, in Rotterdam staan ze er het hele jaar al. Hoe mooi is het dat we dit allemaal weer kunnen doen.

Nog drie wedstrijden en dan weten we wat onze eindpositie is en wanneer we waar spelen. Zondag nog Kampong thuis, dan Qui Vive uit en als laatste wedstrijd Rotterdam thuis. Haal uw Oranje pak uit de kast voor Koningsdag, de laatste thuiswedstrijden en natuurlijk de play-offs.

 


Geen Oranje pak voor de trouwste hockeydieren van Bloemendaal, maar een wintervel dat langzaam verdwijnt. De koeien en de stier lopen weer blij en opgewekt in het weiland rond het meertje. Samen met al het ontluikende groen is het prachtig om op de club te zijn. Het is elke dag genieten, van het hockey, van de mensen, van de club en van de omgeving. Dat bent u toch met me eens!?!

Tot zondag langs het veld,


Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda