Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: 'Geen Super Sunday'

Het zou een Super Sunday moeten worden. Dat werd het niet. Zowel H1 als D1 verloren hun wedstrijden. Bij de heren bleven we eerste omdat onze vrienden van HGC van Amsterdam wonnen. Daarmee blijven we bovenaan staan wat een rechtstreekse plaatsing voor de EHL oplevert en natuurlijk het thuisvoordeel bij de play-off wedstrijden. Met nog een uitwedstrijd tegen Qui Vive en een thuiswedstrijd tegen Rotterdam is dat doel nog steeds te halen.

Als we gaan spelen zoals de eerste helft tegen Kampong dan komt het allemaal goed. Dat was een prima eerste helft waarin Bloemendaal kansen kreeg, goed speelde en goals maakte. Dat er twee goals afgekeurd werden was een domper en vooral onterecht. Het prachtige doelpunt van Emanuel Stockbroekx verdiende het om doelpunt van de week te worden, maar dat gaat allemaal niet door. De scheidsrechter meende dat de bal keeper Harte van buiten de cirkel snoeihard passeerde. In een vraaggesprek op de televisie na afloop van de wedstrijd gaf de scheidsrechter aan dat hij bij gebruik van videobeelden wellicht anders over dit moment had beslist. Het zou mooi zijn als we tijdens de play-offs gebruik kunnen maken van een videoscheidsrechter.

De dames hadden zondag geen goede dag. Door de winst van Pinoké is de voorsprong nog maar twee punten met nog twee wedstrijden te gaan; thuis tegen debutant Groningen en uit tegen Pinoké. Die laatste wedstrijd kan dan beslissend worden. De verliezer van die wedstrijd valt uit de hoofdklasse. Er mag dus niet verloren worden. Dat schept duidelijkheid en zo weten we waar we aan toe zijn. Trainen, met elkaar overleggen en nog twee goede wedstrijden spelen. Dan ben je er. Op zondag 30 april verwacht ik iedereen rond het veld om de dames langs Groningen te helpen. Zorg dat u erbij kan zijn!


Geen ruimte in de jeugd

Voor velen waren de afgelopen dagen teleurstellend. Een mail waarin aangegeven werd dat er geen plek was om lid te worden is geen leuke mail. Dit weten we, maar er is slechts beperkt plaats. De club kan op de zaterdag niet meer wedstrijden aan dan nu het geval is. We spelen ook op gras, gaan op de twee verlichte velden langer door en zitten vast aan KNHB-speelschema’s. Daarmee is er in het aantal jeugdleden al jaren geen ruimte. Op zondag zouden nog wel een aantal senioren en veteranen kunnen komen spelen. Niemand wordt er blij van, we doen allemaal ons best en toch blijven de teleurstellingen groot.

Toch niet weer een zandveld?
Deze week lijkt er weinig vrolijks te melden. Dat kun je weleens hebben. Zo is het ook bij de realisering van het waterveld op veld 4. Als we in september op een waterveld willen spelen hebben we tot 26 mei om de financiering rond te krijgen. De datum lijkt nog een eind weg, maar de tijd gaat sneller dan we denken. Wat nog wel ver weg is en heel snel dichterbij moet komen, is het financieringsdoel. We moeten nog steeds een kleine €90.000 binnenhalen, dat zijn in totaal zestig Obligatiemussen van €1500, minder dan een obligatie per elftal.

Als er uit elk elftal nog één obligatie komt zijn we er! Dat moet toch lukken? We gaan toch niet weer een zandveld aanleggen? Dat past niet bij Bloemendaal. We willen een perfecte accommodatie met de beste kunstgrasvelden. Weer een zandveld past daar niet in. De Obligatiemus is een mooie financieringsvorm waarbij u al uw ingelegde geld weer terugkrijgt. De penningmeester kan u er alles over vertellen en wacht met smart op uw deelname! Dat een waterveld veel lekkerder speelt dan een zandveld weet iedereen. Doe daarom ook mee!! Meer informatie vindt u elders op de website.

Spannende zondag

Een spannende zondag wordt het de dertigste met het bezoek van de dames uit Groningen, het bezoek van onze mannen aan Qui Vive, met Amsterdam tegen Oranje-Rood en met AZ tegen Vitesse. En dan beginnen ook nog eens de eindexamens. Laten we ons niet gek laten maken en vooral blijven genieten!

Hendrik Goeman Borgesius

 

 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda