Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: Kom genieten!
De tribune staat er. Woensdagavond beginnen de play-offs om het landskampioenschap met de wedstrijd tegen en op Kampong. Zaterdag is om 15.35 op Bloemendaal de tweede wedstrijd. We gaan spannende wedstrijden zien waarin gestreden wordt om een finaleplaats. Het toetje van de competitie is altijd een mooi feest. De spanning, de vele toeschouwers, alle media-aandacht, de betrokkenheid van iedereen, de extra voorzieningen en natuurlijk de Bloemigans. Ik kijk er naar uit en nodig u allemaal uit
om te komen kijken. Kom genieten!

De Dames
De Dames speelden op Pinoké een hele mooie eerste helft waarin ze drie keer scoorden. De tweede helft was voor de thuisploeg die heel veel druk zette en twee keer scoorde. Bloemendaal won, ging MOP een plekje op de ranglijst voorbij en eindigt als tiende. Play-outs tegen een van de top 4 overgangsklasse clubs.
Net als de vorige twee jaren, toen tegen HGC en Were Di gespeeld werd. Het duurt nog even voordat het zover is. De overgangsklassers zijn nog niet klaar met hun competitie. Begin juni gaan de Damus laten zien dat ze in de hoofdklasse horen.

Gezellige zaterdag
Zaterdag was het gezellig druk op de club. In het zonnetje op de tribune de wedstrijden van de jeugd bekijken. Je kan je dag slechter besteden. Het is hoogseizoen voor iedereen en dat merken we als bestuur. Het oude seizoen loopt ten einde, de play-offs en play-outs komen eraan, de selecties moeten gedaan worden, het nieuwe seizoen moet worden voorbereid, iedereen is volop bezig met regelen en organiseren. Daar is de vereniging ook voor. Met elkaar de schouders eronder en er iets moois van maken waar iedereen weer plezier van heeft en van geniet.

De mannen van JB4
Op de velden 3 en 4 werd zaterdag gestreden om de punten in Bloemendaal te houden. JB4 had een lekkere middag op veld 3. Tegen Athena werd het 9-2. Dat ging gemakkelijk en dat vinden de mannen in de leeftijd 15-16 ook wel prima zo. Niet te fanatiek, een beetje flegmatiek, maar toch wel winnen. Zo doen de mannen dat. Het zag er goed uit met natuurlijk een paar ouders langs de kant. Of de puberende mannen dat nog waarderen weet ik niet. Gewoon blijven komen zou ik tegen de ouders zeggen.

Spelen onder de buizerds
Op veld 4 was dat anders. Daar waren veel vaders die naar hun dochters in de C2 kwamen kijken. Hurley was de tegenstander die totaal niet begreep waarom ze op dat veld ver in het bos ingedeeld werden. Ik heb ze uitgelegd dat ze daar blij mee moesten zijn, dat het een voorrecht is om daar te mogen spelen. In het bos, met een echtpaar buizerds boven je, in de zon en uit de wind, een mooiere plek om je wedstrijd te
spelen is er op Bloemendaal niet. ‘Die voorzitter spoort niet’ zag ik ze denken. Ze moesten eens weten.

Nog een paar maanden en nog wat geld uit obligatiemussen en er ligt een prachtig waterveld waarop je heerlijk kan hockeyen. Dat moet gewoon gebeuren, maar we zijn er nog niet………. De wedstrijd van MC2 eindigde in 2-2. De keepster van MC2 was een invalster uit de D4 waarmee ze ook al had gespeeld. Heel knap dat ze in een hoger elftal en tegen allemaal oudere meisjes durfde in te vallen. Als rechtsbuiten kan je nog lekker naar boven kijken, maar als keepster moet je blijven opletten en alert zijn. Maar gelukkig is een Hoff dat altijd!

Verdriet
In mijn vorige column was ik zo trots op JA1 die de inhaalwedstrijd tegen Push wonnen. Dat was een goede prestatie omdat het daarvoor allemaal even niet liep. Ik heb nog meer respect voor de mannen gekregen omdat ze zaterdag tegen de koploper Kampong 2-2 speelden. Dat was geen gewone wedstrijd.
De donderdag daarvoor steunden ze hun teamgenoot Bob Zonjee bij het afscheid van zijn oudere broer Joris. Joris is op Koningsdag door een ongeluk overleden. Dat raakt iedereen en daar ben je behoorlijk van in de war. Zoiets hoop je nooit mee te maken! Joris is de oudste zoon van Annelies Boelaars, zusje van Ad en Michel en het neefje van hun kinderen. Een verdrietige klap voor de familie!

Zo zijn er verdrietige, emotionele en dierbare momenten op de club waar we elkaar steunen en vasthouden. Maar ook zijn er de mooie, succesvolle en trotse momenten. Het blijft daar onder aan het Kopje een mini-maatschappij waar we met elkaar lief en leed delen.

Hendrik Goeman Borgesius
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda