Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: Geen finale
Allemaal hadden we elkaar meer gegund. De finale moest het worden. Daarin zouden we laten zien dat we een ongelooflijk goede ploeg hebben met een wereldbegeleiding, die het hele seizoen terecht nummer 1 stond. De club die twintig van de tweeëntwintig keer in de play-offs heeft gestaan en daarin tien keer kampioen werd...  die club zou ook nú naar de finale moeten om het kampioenschap weer naar Bloemendaal te halen. 
Het lukte niet. Een EHL-deelname voor het volgende seizoen en een derde plek is de troostprijs. Een troostprijs waar Wouter Jolie en Rogier Hofman niets mee kunnen. Zij zijn er komend seizoen niet meer bij. Dat is ook allemaal nog nauwelijks te bevatten: die mannen zijn en blijven zó Bloemendaal! 


Lopen, sjouwen, lachen

Op het veld lukte het niet, maar daarbuiten hebben we weer laten zien dat de club een evenement kan organiseren. En hoe! Met heel veel vrijwilligers en teams, met de maandagochtendgroep en met de play-off commissie is er veel gelopen, gesjouwd en gelachen. Het resultaat was er! Gastvrij, met plezier en altijd opgewekt hebben we iedereen ontvangen. Meerdere keren heb ik het weekend bij de ingang gestaan om sfeer te proeven, om te lachen om de parkeerwachters en hun commentaar, om iedereen welkom te heten en om te genieten van de spanning die bij iedereen merkbaar was. Daarna langs de 'munten-dames' (en enkele heer),  door naar de foodcourt met hamburgers, frites en hot dogs en langs de winkel in de Mercedes-box die bemand werd door de jeugd en waar je snoep, klappers, petjes en andere oranje hebbedingetjes kon kopen. Het zag er allemaal goed uit, het was er gezellig en iedereen genoot. De complimenten kwamen en komen nog steeds van alle kanten! 


Wèl, of (even) géén hockey

Voor de heren is het afgelopen. Blake en Daniel vertrekken weer naar Australië na -  zoals ze zeiden - 'een wereldtijd in Bloemendaal' te hebben gehad. Wie weet komen we ze nog eens tegen. Emmanuel gaat zich met het Belgisch team voorbereiden op het EK in Amsterdam. Voor Florian even geen hockey, hij gaat op reis naar Peru en Bolivia. Jasper, Glenn, Yannick, Daniel en Thierry gaan met Oranje trainen, ook voor het EK. Wouter, Rogier, Tim en Jaap gaan nog wat meer uren werken, de overige mannen gaan studeren en zich voorbereiden op het nieuwe seizoen. Allemaal hebben ze onverwacht de komende week geen hockeyverplichtingen. 


Ze gaan ervoor!

De dames hadden ook een weekje vrij maar beginnen nu weer aan de voorbereidingen van de play-outs. Ze moeten tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de nummers twee van de overgangsklasse spelen. Dat zijn de dames van Voordaan en van HGC. Eerst uit, dan thuis en dan eventueel een derde wedstrijd weer uit. Ook in play-outs hebben we ervaring. De afgelopen jaren hebben we dat vaker gespeeld. Die ervaring moet je helpen in altijd spannende wedstrijden. Zaterdag 3 juni begint het met de uitwedstrijd. De dames gaan ervoor en willen de plek in de hoofdklasse behouden! 


Nog even punten pakken

Een evenement organiseren en ook de jeugd op zaterdag en de veteranen op zondag hun wedstrijd laten spelen, dat gaat niet vanzelf. Maar daar leek het wel op dit weekend. Alles was voorbereid, het liep zoals het moest lopen en iedereen kon doen wat hij of zij moest doen. De uitslagen waren wisselend als altijd. Het zijn de laatste wedstrijden, maar laten we nog wel even punten blijven pakken. Natuurlijk is iedereen ook met zijn hoofd bij examens en toetsen. In mei komt dat allemaal samen. "Rustig blijven en je hersens hun werk laten doen" , heb ik tegen mijn zoon gezegd. Daarbij ga ik ervan uit dat hij de hersens heeft. "Komt wel goed", zegt hij zelf. We gaan het zien, allemaal veel wijsheid en succes! 


Bloemigans en Bloemendalers

We hebben ons uiterste gedaan om van de play-offs weer de mooiste wedstrijddagen van het jaar te maken. Het weer werkte mee, buien en onweerswolken veranderden van koers en bleven weg bij het Kopje. Alles was klaar voor nog een weekje tophockey, maar dat gaat helaas niet door. Met vochtige ogen heb ik genoten van de spelers, de begeleiding, de vrijwilligers, de Bloemigans en al die Bloemendalers op de tribune. Iedereen die zich ingezet heeft bedank ik voor die twee mooie wedstrijddagen die ik niet snel zal vergeten. 


Tot langs de lijn, het seizoen is nog niet klaar!!

Hendrik Goeman Borgesius
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda