Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: Ontroerende momenten en een nieuwe voorzitter
Het was zaterdag stil onder aan het Kopje. Ontroerend stil. JB1 en HDM B1 stonden tegenover elkaar en dachten aan Elodie, de moeder van Pieter-Bas. Het applaus was het teken van steun voor Nico, Pip, Pieter-Bas en de familie. Met elkaar kwamen ze voor de wedstrijd van Pieter-Bas. 

Het werd een wedstrijd waarin hij, zoals vaker dit seizoen, scoorde en Bloemendaal aan de leiding bracht. De 3-1 overwinning kreeg nog meer betekenis doordat Rotterdam van Oranje Rood verloor. JB1 staat daardoor op doelsaldo tweede en heeft met nog één wedstrijd te gaan de play-offs voor het landskampioenschap binnen handbereik. Wat een prestatie van deze mannen. Wat een bijzonder scenario!


JA1

Na JB1 speelde op veld 2 JA1. De mannen speelden tegen Nijmegen die met een punt meer op de tweede plaats stonden. Bij winst zou JA1 Nijmegen voorbij gaan en de play-offs kunnen gaan spelen. Het werd een teleurstelling, 1-5, en Nijmegen gaat naar de play-offs. Nijmegen wilde net iets meer en was daardoor sterker. Zaterdag nog de wedstrijd tegen Schaerweijde winnen en de derde plek is behaald. Dat zou een mooie afsluiting zijn van een turbulent seizoen. Het was de laatste thuiswedstrijd van dit A-team, voor een aantal spelers ook hun laatste thuiswedstrijd voor Bloemendaal. Ook dat maakte de wedstrijd speciaal. Langs de lijn de ouders van Bob Zonjee, wiens broer onlangs is overleden en die we niets anders dan onze steun kunnen geven.


MA5 op +68

Op veld 4 waren de vriendinnen van MA5 hun laatste wedstrijd van het seizoen aan het spelen. Het werd, zoals wel vaker met deze dames, een waar feestje. Hurley werd met maar liefst 12-4 verslagen. De dames zijn behoorlijk doelgericht, dat zie je, dat hoor je en dat bewijst hun doelsaldo. Met +68 hebben ze het beste doelsaldo en staan daarmee op de tweede plaats. In de zon, met een strak blauwe lucht boven het bos, was het genieten langs de lijn van dit, hopelijk niet zo lang meer, oude zandveld. 


Sla nog een ObligatieMus in!

De obligatiemussen vliegen nog niet snel genoeg binnen en we hebben nog krap een week voordat we moeten beslissen of we de kunstgras leverancier opdracht kunnen geven. Als we dat kunnen doen, ligt het veld er in augustus. Mail de penningmeester dat je meedoet en je je kinderen graag meer op een waterveld wil laten spelen. Je legt nu iets in maar je krijgt het helemaal weer terug dankzij een rente van 10,6% (waar krijg je dat nog) en een fiscale aftrek. Doe mee!! Er komt nog een mailronde!


Kennismaking met ouders van nieuwe leden

Donderdagavond was het clubhuis vol met ouders van nieuwe leden. Vanuit het bestuur, arbitrage- en vrijwilligers commissie werd de ouders verteld hoe leuk het is om lid te zijn van de club maar dat het nog veel leuker is wanneer je volop meedoet. Blijf niet aan de kant staan, doe mee met fluiten, rijden, bardiensten en draai mee in commissies. Hoe meer je doet op de club, hoe meer mensen je leert kennen, hoe leuker het wordt en hoe meer je geniet van de tijd op Bloemendaal. Zoals elk jaar wordt iedereen gevraagd waar hij of zij goed in is en waar we hem of haar wakker voor kunnen bellen. Een sollicitatiegesprek is bij dit gesprek vergeleken een eitje. 

Zonder H1 en D1

Een zondag zonder H1 of D1 is een echte zondag. Rustig, mooi weer, voetballende jongetjes op de grasvelden, van Hasselt in het geel en met fluit om DVB te begeleiden, natuurlijk Paul en nog wat verdwaalde Bloemendalers op elektrische fietsen. Om 11:00 uur speelden H2 en D2. Dat zijn echt leuke wedstrijden. D2 verzuimde dit keer om Leonidas met een nederlaag naar Rotterdam terug te sturen. Tegen de verhouding in werd het 4-4. Aan de aanmoedigingen van een paar fanatieke moeders heeft het niet gelegen. Er moest volgens deze dames overal peper in. 


Oude bekenden in H2

Peper hadden de mannen van H2 niet nodig om in de wedstrijd te komen. Voordat iemand een bal geraakt had lag hij al in het Bloemendaalse doel. Een betere wake-up call kan je niet krijgen. Tegen Pinoké haalde dit team met veel talenten en oud-talenten de overwinning met goed spel overtuigend binnen. Het werd 5-2. Voor het team een easy wedstrijd, voor de scheidsrechters is en blijft heel goed opletten, je niet van de wijs laten brengen door alle opmerkingen en aanmerkingen en door al het geappeleer. Daar moet je de lol wel van inzien en dat deden deze scheidsrechters.

Toen alle (vier)wedstrijden dan tegelijk waren afgelopen zijn liep het terras vol. Bij de dames komen de bakjes met lekkere smeerseltjes voor op het Turkse brood uit de tassen en wordt er met de tegenstander gesmikkeld en gesproken. Bij de mannen komt al snel het bruine fruit op glimmende schalen naar beneden en drinkt ieder team zijn pitcher apart. Zo gaat dat dan een hele zondag door. Dat is genieten.


Opvolgster

Eindexamens, team bbq’s, bedankjes voor de coaches en trainers, afscheid nemen van teamgenoten en ouders, hopen dat je volgend jaar weer een leuk team hebt met vrienden en vriendinnen, de laatste wedstrijden en trainingen en dan is het seizoen over. Plezier, verdriet en emotie, alles maken we een seizoen lang met elkaar mee. Zo gaat dat op Bloemendaal al sinds 1895 en zo gaat het nog jaren door. Daar ben ik zeker van. Voor mij is niet alleen het seizoen bijna ten einde, maar ook mijn bestuursperiode. Tot september zal ik uw voorzitter blijven. Dan vraag ik de Algemene Ledenvergadering Els van Mierlo als mijn opvolgster te benoemen.


Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda