Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: 'Kan het mooier?'

Wat een mooie opvolger is Osaka voor onze trouwe en goede sponsor Scapa. Heel veel jaren heeft Scapa al onze kleding geleverd en stond hun naam op alle shirts. De samenwerking met Scapa is al die jaren heel goed en voorbeeldig geweest. Cees Snijders en Nicolette Tol kunnen dit beamen en hebben daar ook aan bijgedragen. Ook nu bij de overgang naar Osaka laat Scapa zien dat het de club in haar hart heeft en werkt het aan alle kanten mee om het voor Bloemendaal goed te laten verlopen. Een heel groot 'dank je' van Bloemendaal aan de mensen van Scapa. Daar neem je met groot respect afscheid van.


Met Osaka, in Nederland geleid door Laurence Docherty, komt er een andere uitstraling. Een beetje gedurfd, met lef, actie en speelsheid. Een beetje zoals Laurence. Dat past ook wel bij het tegenwoordige Bloemendaal waar we op het veld altijd lef tonen en gedurfd en aanvallend spelen. Dat, gecombineerd met een fleugje nonchalance, is typisch Bloemendaal. Aan het begin van het nieuwe seizoen moet de nieuwe kleding beschikbaar zijn. Gooi nog niet al je shirts en broeken meteen weg, want er kan natuurlijk bij de productie van al die shirtjes, broekjes, rokjes en sokken nog wel eens iets misgaan. Het is kort dag om alles voor september klaar te krijgen. Maar dat weten we en dat risico nemen we.


Nog een paar...

Waar we ook een (klein) risico nemen is bij de aanleg van het waterveld op veld 4. Nog minder dan 30 obligatiemussen te gaan en we hebben de financiering van het veld met elkaar rond gekregen. Dat is een prima prestatie waar we trots op kunnen zijn, maar die paar laatste mussen moeten we nog wel voor 1 juli binnenhalen. Ik doe er dit keer twee. Wie nog meer? EdelGrass heeft z’n mensen al gereserveerd en alle verloven ingetrokken om in augustus het veld te kunnen neerleggen. Stef Pessel is als bouwdeskundige en opzichter beschikbaar om alles in goede banen te leiden, Bart Sluyts coördineert het geheel en vanuit de SSSK worden alle contracten, vergunningen en afspraken geregeld. Er is door heel veel mensen al heel veel tijd geïnvesteerd om dit derde waterveld mogelijk te maken. Doe mee en geniet vanaf september van een wereldveld waarop je opeens veel beter en lekkerder speelt.

 

Best of three

Nog beter spelen dan JB1 zal niet snel lukken. Deze mannen hebben zaterdag met 4-0 van Naarden gewonnen en daarmee hebben ze een plek in de play-offs om het landskampioenschap bereikt. Op 10 juni spelen ze de halve finale thuis tegen Pinoké en de week daarop uit. Echte play-offs met de ‘best of three’ wedstrijden. De andere halve finale gaat tussen Kampong en Laren. Spannende en mooie wedstrijden. Kom zaterdag 10 juni naar het Kopje en moedig de mannen aan! Op 10 juni komt u natuurlijk sowieso al naar de club: Dames 1 speelt dan haar thuiswedstrijd tegen HGC. Wij willen graag in de hoofdklasse blijven en daar gaan de dames ongelooflijk voor knokken. De competitie ligt al een tijdje stil, maar de dames zijn blijven trainen en spelen veel oefenwedstrijden. We gaan ze aanmoedigen. Aanstaande zaterdag, 3 juni,  verwacht ik u trouwens al op de Roggewoning om bij de uitwedstrijd Dames 1 aan te moedigen. De eerste klap is een daalder waard, dus die eerste wedstrijd is heel belangrijk.

Hemels

Bijna onopgemerkt is het traditionele Hemels D-toernooi op Hemelvaartsdag geweest. Met prachtig weer werd door Jasper Brinkman de warming-up gedaan waarna het toernooi van start ging. Ik heb gehoord dat vele witte mannenbenen aan het eind van de dag rood kleurden. ‘Vandaag een tomaatje, morgen een chocolaatje’, zegt mijn dochter dan. Het was allemaal goed georganiseerd en iedereen heeft weer veel plezier gehad. Dank aan de organisatie! Dit zijn de evenementen die bij de club horen en waar iedereen veel plezier heeft.

Nog een paar weken en de zomerstop is er. Laten we hopen dat er geen zomerstop is voor de mannen van EdelGrass, die moeten dat waterveld aanleggen waar wij met z’n allen nog deze week die laatste 30 obligatiemussen voor gaan binnen halen. Dan spelen we in september in nieuwe shirts en broeken op een nieuw veld. Voor een club van 1895 kan het toch niet mooier?

Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda