Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: 'Eind goed al goed.'

Het hele seizoen win je en sta je bovenaan en dan verlies je toch nog. Het overkwam Heren 1 in de play-offs waardoor we niet in de finale voor het landskampioenschap kwamen. Het overkwam Dames 1 van HGC in de play-outs. Zij hebben het afgelopen seizoen heel veel gewonnen en zien dat uiteindelijk niet beloond in een promotie. 

Blijkbaar is veel winnen in de overgangsklasse nog geen garantie om te winnen van een hoofdklasseclub. Gelukkig maar, want het is wel heel lekker dat onze dames in de hoofdklasse blijven. Dat gunnen we het team, de manager Edith, de fysio Jordy en de begeleiding met Teun, André, Wietske, Thomas Tichelman en Cees Koppelaar. Het eerste jaar van Teun als hoofdcoach zit erop met een -eind goed, al goed- resultaat.

Dat het spannend was afgelopen weekend zal iedereen wel meegekregen hebben. Zaterdag moest er gewonnen worden en dat gebeurde ook. In een goede tweede helft werd HGC met 2-0 verslagen. Dat betekende een derde wedstrijd op zondag waarin alles weer mogelijk was. Met veel Bloemendalers in fel Oranje langs de kant begon de wedstrijd van het seizoen!

Mussen als leeuwen

Bloemendaal kwam voor, maar binnen een paar minuten was het weer gelijk. Bloemendaal kwam achter, maar kort voor de rust weer gelijk. En dan die tweede helft waarvan iedereen hoopte dat het een helft zou zijn zoals op Bloemendaal. Dat werd het niet. Heel veel druk van HGC en heel veel stafcorners tegen. Ze gingen er niet in. De mussen verdedigden als leeuwen, Laurien en Kate waren niet te passeren. Duikvluchten naar de bal waren er te zien, een waarschuwing van de scheidsrechter voor Teun en André die steeds minder stem kreeg. 

Het was spannend, heel spannend. En dan drie minuten voor tijd een strafcorner voor Bloemendaal en dan nog een. En die ging erin. Klaar, over en uit. Nog even drie minuten balbezit en wachten op de toeter en toen was het feest. Wat een opluchting, wat een goed gevoel en wat goed voor de club. De dames blijven in de hoofdklasse!

Dames voor Dames

Dat schept natuurlijk ook weer verplichtingen. Dat realiseerde een dertigtal dames zich ook toen ze zaterdag als ‘Dames voor dames’ aanzaten aan een gezellige en informatieve lunch met Blond borden, een oranje tafellaken, een frisse rosé en een bloemetje op tafel. De informatie kwam van de sponsorcommissie en van de toekomstige voorzitter Els van Mierlo. 

De boodschap was duidelijk: Dames 1 wil geen play-outs meer spelen en hoe kan vrouwelijk Bloemendaal daaraan bijdragen. Daarover en over nog veel meer werd getafeld. Een goed initiatief wat ongetwijfeld een vervolg gaat krijgen. Er zaten dit keer dertig dames aan tafel, maar er zijn er op Bloemendaal veel meer en al die dames zijn allemaal welkom om Dames 1 het komend seizoen te steunen en een boost te geven.

Spanning en sensatie

Wie zaterdag einde van de middag ook wel een boost kon gebruiken was André Morees. Zaterdagochtend om 09:30 uur coachte hij samen met Jorge zijn JB1 in de halve finale wedstrijd tegen Pinoké. De jongens spelen de play-offs om het landskampioenschap en zaterdag was de eerste wedstrijd en daar wilde André natuurlijk bij zijn om daarna Dames 1 weer te kunnen bijstaan. Twee wedstrijden waar het erom gaat op één dag is ook voor een André best wel heftig. Maar als het resultaat dan goed is voel je geen vermoeidheid en overheerst het plezier.


En het resultaat was ook bij JB1 goed. Wat een wedstrijd was dat. In een hoog tempo, met goede scheidsen en met veel supporters langs de lijn werd er gestreden. Met succes, het werd 1-0, maar het bleef tot op de laatste minuut spannend. Een wereldredding van keeper Flip Wijsman zorgde ervoor dat de 0 gehandhaafd bleef. De eerste klap is binnen. Zaterdag naar Pinoké om het af te maken. Kom de mannen aanmoedigen. Het is al weer een tijdje geleden dat Bloemendaal bij de jeugd in een finale stond. Die kans is er zaterdag! 

Ook JC1 mag nog even aan de bak. Zij hebben ook gestreden als leeuwen en heel verdiend een plek op het NK veroverd. Komend weekend spelen ze om de landstitel in Houten. Ook daar zijn supporters meer dan welkom.

Bloemendaal op de bokaal


Veel spanning en sensatie. Het is weer het einde van het seizoen en dan wordt ook altijd de golfwedstrijd Kennemer-Bloemendaal gespeeld om de Rahussen beker. Geurt Rahussen was zowel op B.M.H.C. (waar Bloemendaal na de fusie met B.D.H.C. uit voortkwam) als op de Kennemer jarenlang voorzitter. De prachtige zilveren bokaal is de laatste paar jaar naar het Kennemerteam gegaan. 

Dat moest een keer anders en zo geschiedde. Een spelregel wijziging, goed spel van de Heren 1 spelers en onverwachte missers van Kennemer spelers zorgden voor een eclatante overwinning van het Bloemendaalteam. Bloemendaal komt als winnaar 2017 op de bokaal! Ook dat is een succes. Ook belangrijk, maar nog belangrijker is dat het weer een mooie dag was met heel veel leuke en gezellige mensen. 

Dat kan ook niet anders, allemaal zijn we teamspelers, allemaal weten we hoe we met elkaar plezier kunnen maken en allemaal zijn we Bloemendalers. Onderdeel van die mooie club daar onder aan het Kopje waar het oranjevoel ons al meer dan 120 jaar verbindt en waar plezier en ontwikkeling, familie- en tophockey hand in hand gaan.

Hendrik Goeman Borgesius

 
Bijlage: HCB golf(1).jpg
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda