Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: We zijn weer begonnen!

‘It giet oan’, zei de voorzitter van de Elfstedentocht al weer heel veel jaren geleden. ‘Het gaat gebeuren’, kunnen wij gelukkig elk jaar roepen. Het seizoen is weer begonnen. De kick-off voor de jeugd en de wat oudere leden heeft weer plaatsgevonden. Stralend Bloemendaal weer, veel ouders op zaterdag en musjes en veteranen op zondag, het was een goed begin van weer een seizoen Bloemendaal.


Dat seizoen begon zaterdag voor de A1 en B1 meteen serieus. Zij konden aan de bak om die plek in de landelijke competitie te halen. Afgelopen seizoen speelden alle vier topteams landelijk en speelde JB1 de finale om het landskampioenschap. Dat willen we dit jaar ook weer! De teams zijn eerder teruggekomen van vakantie en al een paar weken in training; je moet er iets voor over hebben. Voor alle andere teams beginnen deze week de trainingen. Altijd spannend wie je trainer is en met wie je in het team zit. Voor de trainers is het ook wennen. Pas als de schoolroosters bekend zijn weten we wie wanneer kan trainen. Het zal net als elk jaar weer even wennen zijn met hier een daar een opstartprobleempje. Jorge doet er alles aan om het voor ieder team goed te regelen. Zaterdag de eerste wedstrijden en dan weten we weer hoe we ervoor staan. Elk jaar moet het even op gang komen. Ook al ben meer dan 120 jaar een hockeyclub.


In al die 122 jaar is het maar drie keer voorgekomen dat we op een nieuw waterveld konden gaan spelen. Veld 4 is deze zomer met de inzet van Stef, Bart, Joris, Hidde, Jules en Daan omgetoverd tot een heus waterveld met nieuwe omheining, met een tegelpad langs het veld, met nieuwe ballenvangers, met een doorgang naar de andere kant van veld 4 en met een gedistingeerde kleur groen. Zoals dat in deze bosrijke omgeving hoort. Wat een prachtig veld is het geworden. Iedereen die nu nog klaagt dat hij helemaal naar veld 4 moet, kan zich bij mij melden. Dan zal ik de buizerds laten zien, de verschillende bomen aan de rand van het bos, de kwel en ik zal hem de stilte laten ervaren als er even niet gehockeyd wordt. Wat een prachtige plek is dit toch! Veld 4 hebben we een make-over gegeven. Veld 3 ligt er nu zielig bij en smeekt om ook zo’n make-over. Dat staat op de planning, maar zit er nog even niet in. Bespeel daarom veld 3 met gevoel en eerbied en heb begrip dat dit veld nog even zo blijft.


Veld 4 is al door veel teams bespeeld. De reacties zijn enthousiast, het is een lekker veld. Niet alleen voor de spelers, maar ook voor de scheidsrechters, zo merkte Hans van der Ley zondag op. Het is een plezier om te fluiten op dit veld. Dus als u als ouder ook op dit veld wil lopen en wil ervaren hoe je hierop dansend en verend rondloopt, haal uw scheidsrechterkaart en ga fluiten. De arbitragecommissie is blij met u.


We zijn ook blij met onze clubmanager Ronald. Hij heeft een HFC-achtergrond en hockeyde deze keer met HFC tegen Bloemendaal. De voetballers kwamen bij ons hockeyen en op eerste kerstdag gaan de hockeyers voetballen op HFC. Laat nu Ronald met zijn voetbalachtergrond de eerste goal tegen Bloemendaal maken! Dat belooft wat op eerste kerstdag. We gaan er alles aan doen dat Ronald dan met Bloemendaal mee gaat voetballen. Gaan we dan eindelijk ook die voetbalwedstrijd winnen?


Zondag de eerste wedstrijden van Heren 1 en Dames 1. De Damus spelen thuis tegen het team van Jorge, Hurley, en de Heren uit tegen Den Bosch. De mannen hebben, als zo vaak, weer een rare voorbereiding gehad. Glenn, Thierry en Floris Wortelboer werden Europees kampioen, Manu en Michel haalden zilver en Xavi deed mee met het Spaanse team. Jasper werd Europees kampioen met Jong Oranje en Florian had een ‘sabbatical’ genomen en speelde dit keer niet mee met Duitsland. Het zal wennen zijn voor de mannen. We gaan het zien. Ook Maarten ten Doesschate en Marjolijn Steegman waren deze zomer zeer succesvol tijdens de Grand Masters EK, zij wonnen respectievelijk goud en zilver.

Onze Dames hebben al langer samen kunnen optrekken en aan elkaar kunnen wennen.Het team is op een aantal plaatsen gewijzigd. Altijd weer spannend hoe dat uitpakt.


Deze week de installatie van een nieuwe Burgemeester van Bloemendaal, Elbert Roest. Hiervoor was hij de Burgervader van Laren. Ook een hockeydorp, daar speelt het mannenhockey echter lager dan het dameshockey. Wie weet kan hij ons tips geven hoe we het dameshockey naar de top kunnen krijgen. Over het herenhockey zullen we het met hem maar niet hebben. Ik hoop hem snel langs onze velden te zien. Net als u allemaal. Kom naar de wedstrijden kijken, maak kennis met de ouders van het nieuwe team van je dochter of zoon, doe mee met alle klusjes en activiteiten en stort je in die club, daar onderaan het Kopje waar vele generaties plezier hebben en waar top- en familiehockey hand in hand gaan.


Tot langs de lijn,

Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda