Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column Voorzitter: presteren en gezelligheid
Het was zaterdagochtend prima toeven op de club waar ook de voorzitter van de KNHB en oud-voorzitter van Amsterdam, Erik Cornelissen, rondliep. Hij is (inval) coach van MC1 van Amsterdam en was niet helemaal happy. Zijn team, waarin zijn dochter speelt, had net op veld 1 van onze MC1 verloren. Het werd 2-1 voor Bloemendaal. Dat je dan niet helemaal blij bent kan ik me heel goed voorstellen. 


Amsterdam bestaat dit jaar 125 jaar en is daarmee drie jaar ouder dan Bloemendaal. De Amsterdamse mannen zijn 21 keer landskampioen geweest en de vrouwen 19 keer. Bloemendaal was bij de mannen 23 keer landskampioen, als je die van de BMHC en de Musschen ook meetelt. De Bloemendaalsche dames zijn als BDHC 13 keer het beste van het land geweest. De laatste keer was in 1967, 50 jaar geleden. Dan komen we in totaal op 36 kampioenschappen en dat zijn er minder dan de 40 van de Amsterdammers. 


Maar ja, we zijn ook iets jonger. Waar we ook blijkbaar in verschillen is dat we het veel gezelliger hebben. Als je tenminste de televisiedocumentaire over MA1 van Amsterdam mag geloven. Die zijn vorig jaar een seizoen lang gevolgd met een camera en dat geeft een mooi beeld van hoe zeventien en achttienjarige ‘dames/meisjes’ het hockey met alles erop en eraan ervaren. Op Bloemendaal verloren ze! Als reden werd opgegeven dat ‘Bloemendalers een echt team waren en het veel leuker en gezelliger hadden. Die doen allerlei dingen met elkaar.’ Dat hoor je als voorzitter graag. Het gaat niet alleen om presteren op het hoogste niveau, maar ook om plezier en samen iets willen bereiken.


Dat begrijpen we op Bloemendaal heel goed. Natuurlijk ben ik weer even naar veld 4 gelopen om daar te genieten van het veld en de omgeving. Onderweg kwam ik de G- hockeyers tegen die net getraind hadden op veld 3. De behoefte om ook op water te spelen is er bij de G’ers nog niet. Daarvoor moet er nog wel even getraind worden. De bal rolt op water toch iets gemakkelijker weg en dan moet je wel stick-vast zijn anders loop je alleen maar achter die bal aan. Elke week op zaterdagochtend staan Vicky en Veronique met een aantal vrijwilligers klaar om de G-teams een warming up te geven, te trainen en om een wedstrijdje te spelen. Na afloop napraten met ouders onder het genot van een kop koffie. Dat de trainers uitgenodigd worden voor verjaardagen laat zien hoe hecht de groep is. Voor de G-leden is het onderdeel zijn van de club, het samen trainen en spelen in een team en vooral het samen plezier hebben onvoorstelbaar belangrijk. Hun ‘wereld’ is, zo weet ik uit ervaring, niet zo groot. Die zaterdagochtend op de club met hun team is dan goud waard! 


Zondagochtend is de ochtend van het testosteron. H2 speelt dan. Allemaal fanate mannen die hoog gespeeld hebben of dat nog steeds willen. De tegenstander bestaat uit hetzelfde soort spelers en dan krijg je leuke wedstrijden. Dat was het zondag ook. Op veld 2 werd het tegen Amsterdam  6-3. Op veld 4 speelde Dames 2 een goede wedstrijd tegen Schiedam. Het werd 5-2. Tijdens de wedstrijd zo af en toe een buitje, maar als je dan tegen de bosrand schuilt, onder de overhangende bomen, heb je als toeschouwer nergens last van. 


Dames 1 ging goed van start, maar wist de voorsprong niet vast te houden zodat Jorge met zijn team hun eerste drie punten pakten. Heren 1 speelde in Den Bosch niet slecht maar wist het overwicht niet om te zetten in doelpunten en een overwinning. Het bleef bij 1-1. Komende zondag gaan de dames naar promovendus Huizen en komen de mannen van Rotterdam bij ons. Belangrijke potjes!


Als het goed is merkt u niet zoveel van de enorme logistieke en organisatorische operatie die op paar vierkante meter onder dat Oranje zonnescherm plaats vindt. Iedereen gaat over op de kleding van Osaka en dat is passen, nog eens passen en dan toch nog maar een keer passen. Het moet goed zitten. Met Osaka hebben we een hele mooie, creatieve, modieuze en leuke partner binnengehaald. De manier waarop ze in een hele korte tijd alles zo goed mogelijk geregeld hebben is zeer professioneel en betrokken. Petje af voor iedereen die hier zijn bijdrage aan geleverd heeft. 


Afgelopen maandag hadden we bestuursvergadering. Het zou wel eens mijn laatste geweest kunnen zijn, tenzij er nog opeens een spoedvergadering tussendoor komt. Aan tafel zaten we met 11 bestuursleden, inclusief de kandidaat leden. Een mooie, leuke, verstandige en ondernemende groep waarin iedereen zijn inbreng heeft en waar we over veel gesproken hebben. Als voorbereiding op het seizoen en als onderdeel van de overdracht hebben we met elkaar een aantal visie- en strategiesessies gehad waarin we over veel onderwerpen gesproken en gediscussieerd hebben. Uit die discussies en verschillende meningen hebben we een lijn, een visie en een strategie, bepaald. Daardoor weten wij en het nieuwe bestuur wat er te doen staat. En dat merk je in de vergadering. Van zo’n vergadering kan ik genieten, misschien nog wel meer dan van een hockeywedstrijd. Er staat een goed team voor u klaar! Ook dat mag je van Bloemendaal verwachten.


Hendrik Goeman Borgesius
 
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda