Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: 'Een echt Bloemendaalweekend'

Waar zal ik mee beginnen? Het was weer eens een echt Bloemendaalweekend met heel veel jeugd op zaterdag en een gezellige drukte op zondag. En wat natuurlijk ook lekker was, dat waren de punten die we verzameld hebben. Zowel Dames 1 als Heren 1 pakten de volle buit en dat is wel heel mooi. 

Dames 1 moest tegen promovendus Huizen aantreden en dan ben je het aan je stand verplicht, na vier jaar hoofdklassehockey, dat je daarvan wint. En dat gebeurde ook, in een spannende en emotionele wedstrijd met heel veel Huizen-publiek. De vroege voorsprong werd op alle mogelijke manieren verdedigd en zelfs Teun kreeg een kaart. Niet dat we daar trots op zijn, maar het is wel bijzonder. Teun heeft in zijn hele hockeyloopbaan nauwelijks kaarten gekregen. Hij liet zijn stick het werk doen. Een mooie overwinning waar de dames die terug op de club kwamen ook duidelijk van genoten.

Vette overwinning

Een vette overwinning op Rotterdam is niet zo vaak voorgekomen. Altijd een lastig potje, maar zondag met een prachtig zonnetje op het Kopje, werd het 5-1. Jeroen Herzberger scoorde op Bloemendaal zijn 200ste goal in de hoofdklasse, een beauty. Daarmee feliciteer ik hem van harte. Mooi dat dit op Bloemendaal gebeurde waar Jeroen altijd graag komt. De mannen van Michel schrokken er niet van en gingen op jacht naar de gelijkmaker en meer. 

Het was een sterke wedstrijd van Heren 1 met een corner van Tim en een van Glenn, een strafbal en een prachtige backhand van Florian en de meest emotionele goal van de dag, de goal van Roel. Een kippenvelmoment voor het team en voor alle toeschouwers. Wat gunnen we hem deze comeback!

De wedstrijd heb ik met vlagen gevolgd. Dat kwam omdat ik het leuk vond om met de nieuwe burgemeester rond te lopen en een aantal Bloemendalers aan hem voor te stellen. De burgemeester was naar ons toegekomen om de Bloemendaalse Europees kampioenen in het zonnetje te zetten. Dat deden we, samen met de echtgenote van de burgemeester, aan het begin van de wedstrijd. Mooi dat de heer en mevrouw Roest als één van de eerste activiteiten in de gemeente naar de club kwamen.

Ouders van Heren 1

Ook de ouders van Heren 1 waren gekomen. Het is traditie geworden dat we voorafgaand aan de eerste thuiswedstrijd, de ouders ontvangen. Er zijn altijd wat nieuwe gezichten bij. Een praatje van de voorzitter waarin hij meldt dat het dit jaar gaat lukken en een praatje van commissielid tophockey, Floris Jan Bovelander. Ouders zijn belangrijk, ook die van de mannen van Heren 1. Als dat goed met elkaar overweg kan, ze elkaars telefoonnummer hebben en als ze zo af en toe een glaasje met elkaar drinken, komt dat de sfeer in het team ook ten goede. Met Wouter en Rogier zijn ook hun ouders uit beeld. De ouders Jolie en Hofman waren als nestors van de ouders toch wel de gangmakers. Hoogtepunt voor de ouders is het tappen tijdens de play-off of de EHL. Die willen we dit jaar ook weer spelen, dus dat komt wel goed.

Wat misschien minder goed komt en waar ik me al zorgen over maak is HVA. Het vlaggenschip van de veteranen staat nog op nul punten. Als ze een (Nederlandse) coach zouden hebben en ze in de bundesliga of de premier league zouden spelen, dan had die zich grote zorgen moeten maken over zijn positie. Maar er is geen coach, er valt ook niets weg te sturen en dus moeten de mannen het op eigen kracht doen. Het wordt dit jaar een middenmootje.

 

Zaterdag de stormschade bekeken op veld 3. Daar was een boom van onze buurvrouw door de hevige storm omgeblazen en op de heg en de dug-out terecht gekomen. Dat gaat snel gerepareerd worden. Onderweg terug kwam ik op het pad, waar nog wel een paar maanden de waterslang blijft liggen omdat er bezwaren zijn tegen het ingraven daarvan, JB4 van coach Maarten Hendrix tegen die hun wedstrijd tegen de Reigers gingen spelen. Dat is 7-2 geworden voor onze mannen. Daarmee staan ze op doelsaldo bovenaan en mag de coach blijven……

Blij

Heeft u zich weleens afgevraagd waarom u in de winkel altijd zo vrolijk geholpen wordt door de aardige dames? Het is altijd een feestje als je daar binnen komt. Ook al moeten er honderden shirts, rokjes en broeken gepast, geruild en verkocht worden. Dat alles gaat met een kwinkslag en veel plezier. Het geheim zit hem in de spiegel. Gaat u maar eens voor die spiegel staan. Het leven ziet er opeens heel anders uit en daar wordt je heel blij van.

Ook blij wordt je van een paar dochters van HVM. De vaders wonnen netjes van HVK en waren daar zelf goed over te spreken. De dochters hadden een ander doel deze middag. Ze maakten fruitspiesen en verkochten die aan iedereen die na de bitterbal weer eens iets anders wilde happen. En zo stond de wethouder, die de burgmeester chaperonneerde, met een houten stokje in zijn handen. De opbrengst was voor de bewoners op St. Maarten.

Het was weer een lekker weekend daar onder aan het Kopje waar het Oranjegevoel ons al meer dan 120 jaar verbindt. Hier gaan plezier en ontwikkeling, familie- en tophockey hand in hand.

En zo is het.

 

Hendrik Goeman Borgesius

 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda