Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column van de voorzitter: ‘Positieve aandacht’
Mini's

Zondag op weg naar de Damus die in Eindhoven speelden, maakte ik een tussenstop bij mijn moeder in Den Bosch. In de mini’s was mijn moeder coach. Niet dat ze veel van hockey wist; voor de opstelling verwees ze ons naar de andere hockeyouder en aanwijzingen kreeg je niet van haar. Maar een handdoekje met ijs bij blessures en een sinaasappel in de rust, daarvoor kon je bij haar terecht. En voor een bemoedigend "Het gaat goed!”. Ondertussen stond mijn vader bij mijn broers of zus langs de lijn. In mijn herinnering altijd met paraplu, je wist maar nooit.


Positieve aandacht

Positieve aandacht van ouders langs de lijn, het blijft leuk! Leuk voor de ouders zelf (kopje koffie erbij), leuk voor de Musjes (waar de ouders bovendien onmisbaar zijn, al was het maar om aan de bitjes te denken en de afspraken na afloop van de wedstrijd te coördineren), leuk voor de evaluatie achteraf aan de keukentafel (let op, ouders, dat je niet al keuvelend de doelpunten mist). En een mooie actie voelt nog mooier als er vanaf de kant voor geklapt wordt. Ouders worden regelmatig ingezet als coach of voor rij-, fluit- en bardiensten. Maar gelukkig zijn ze er vaak ook ‘gewoon’ als ouder om een wedstrijd van hun kind te zien.


Oranje-Rood

Aangekomen op Oranje-Rood, heb ik er dan ook plezier in als ik meteen de bekende gezichten van een aantal Bloemendaal ouders zie. Ze komen het team aanmoedigen en geven hun dochter een aai over de bol na de verloren wedstrijd. Oranje-Rood was individueel sterk en wij misten Sterre en Pien in het veld, maar kansloos was het absoluut niet en de dames bleven knokken. Dat was mooi om te zien.


EHL

Ouders waren er ook in Barcelona. Zij waren afgereisd om hun zoons in Heren 1 te zien spelen in de eerste ronde van de EHL. De ouders van Xavi hadden dit keer een thuiswedstrijd. Andere ouders maakten er een lang Spaans weekend van. Hun aanwezigheid en aanmoedigingen werden gewaardeerd door de mannen, die na afloop de tribune op liepen om samen de winst tegen Wimbledon te vieren. Hoewel er maar twee keer werd gescoord was de uitslag 4-0, want velddoelpunten telden dubbel. De wedstrijd op zondag tegen het Oostenrijkse Arminen was met 15-2 een ware walk-over. Zo stomen de heren door naar de volgende ronde, de KO16 komend jaar met Pasen in Rotterdam. 


Beslissende wedstrijden

Toegegeven, minder aangenaam dan in Barcelona was het afgelopen zaterdag op Bloemendaal. Qua weer dan. De paraplu van mijn vader zou van pas zijn gekomen. Soms is het als ouder een beetje afzien. Wat hockey betreft werden er over het algemeen goede zaken gedaan en dat was ook belangrijk, want het waren voor veel teams de beslissende wedstrijden voor de indeling in het vervolg van de competitie. Slechts enkele teams moeten daarvoor komend weekend nog een belangrijke wedstrijd spelen. Volgende week op de site meer hierover. 


Vrijdagavond

En voor de ouders en kinderen die zaterdag vrij zijn (of een oefenwedstrijd spelen) hebben we goed nieuws: vrijdagavond speelt Heren 1 om 20:30 uur thuis een competitiewedstrijd tegen HDM, terwijl Dames 1 op datzelfde tijdstip op HBS speelt in het bekertoernooi voor hoofd- en overgangsklasse teams. Zondag spelen de beide topteams uit op SCHC. 


Graag tot langs de lijn!
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda