Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: 'Keuzes maken...'

Genoeg te doen, teveel om over te schrijven. Keuzes maken, daar gaat het om. Want zelfs in een deels ‘vrij’ weekend werd er nog zoveel gehockeyd dat er makkelijk een column over vol geschreven kan worden. Terwijl ik eigenlijk aandacht wilde geven aan de afscheidswedstrijd van hockey- en clubiconen Wouter Jolie en Rogier Hofman, aanstaande zaterdagmiddag, en iedereen wil uitnodigen daar te komen kijken! En aandacht aan de sfeervolle en drukbezochte sponsorontvangst in samenwerking met ABN AMRO, afgelopen vrijdag. Een avond met ontzettend lekker eten (dank aan ‘Passie voor eten’) en Floris Jan Bovelander die Guus Hiddink interviewde.

Maar goed, de keuze valt op hockey. Logisch. Hockey dat begon op vrijdagavond, met Damus 1 dat een derby speelde tegen HBS in de Gold Cup. Bij de dames was er ook een keuze gemaakt. De keuze om ruimte te geven aan jong talent uit eigen jeugd. En die jeugd kwam goed mee, er werd met 1-3 gewonnen. De dames bekeren dus verder, zoals dat in de voetballerij zo mooi heet. Heren 1 speelde op hetzelfde tijdstip thuis de competitiewedstrijd tegen hdm, koos ervoor niet snel tevreden te zijn en won met 6-0. Daar moest nog lang over worden nagepraat in het clubhuis.

Spannende play-offs

Ook op zaterdag was het geen straf om langs de lijn te staan. Het was aangenaam rustig weer voor een oefenpotje op eigen veld en voor de belangrijke wedstrijden die nog werden gespeeld op Alliance. Veel van onze eerste jeugdteams hebben het in de voorcompetitie goed gedaan en speelden op Alliance een spannende play-off wedstrijd. Inzet was een plaats in de hoogste competitie na de herfstvakantie. Aangemoedigd door ouders en door coaches, trainers en spelers van de teams die al klaar waren, werd er hard geknokt en goed gespeeld. Toch wisten niet alle teams te winnen. Het is ook ontzettend moeilijk, één wedstrijd waar zoveel vanaf hangt. Maar JC1, onder leiding van Vincent, heeft het gehaald en speelt na de herfstvakantie IDC1. Mooi gedaan! JA1 en MA1 waren al verzekerd van een knappe plaats in de landelijke competitie. Terwijl het seizoen nog maar net lijkt te zijn begonnen zijn álle jeugdteams inmiddels opnieuw ingedeeld, klaar voor het volgende deel van de competitie.

Goede start voor het jeugdbestuur

Zaterdagavond was het tijd voor iets anders: het C-feest. Het was er warm en druk. En een echt feest. Iedereen, inclusief het jeugdbestuur, in het zwart-wit thema en een clubhuis dat was veranderd in een discotheek. Donker, blacklight, DJ Max en laten zien dat je durft te dansen. Of misschien nog even niet, ook goed. Mag je zelf kiezen! De afdeling ordehandhaving had over het algemeen een makkelijke avond en kon na wat veegwerk en een pizza van Mathieu op tijd naar huis. Een goede start voor het nieuwe jeugdbestuur, dat met vertrouwen door kan naar de volgende activiteiten dit seizoen, voor de allerkleinsten tot en met AB-jeugd.

Bilthoven

En hoewel er zondag in Bloemendaal kon worden genoten van eerste, tweede en derde helften met Dames, Heren en Veteranen (m/v), viel mijn keuze toch op Bilthoven. Met natuurlijk de meegereisde ouders en supporters, waaronder een half clubbestuur, langs de lijn zagen we daar de Dames verliezen mede dankzij een strafbal die niet iedereen begreep. De Heren hadden, toen ze eenmaal op dreef waren, geen moeite met Stichtse. Wát een snelheid zit er in dat team. Het kan niet anders: komende zondag kiest iedereen ervoor op de fiets naar de club te komen om mee te genieten van de Damus (12:45 uur) en de Heren (14:45 uur). En wat er dan op maandag gebeurt op en rond de velden... Daar schrijf ik graag een volgende keer over!


 

Els van Mierlo

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda