Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: 'Samen de mouwen opstropen'

Ik weet zeker dat u het herkent, tenminste toch het eerste deel: op zaterdagavond komen er gezellig wat vrienden eten. ’s Ochtends ben je er vroeg bij voor een verse vis van de markt, je haalt de lekkerste wijn in huis (van Okhuysen natuurlijk) en het is mooi weer dus je dekt de tafel in de tuin. Het wordt een heerlijke avond en natuurlijk net iets te laat.

Je vrienden brengen voor ze naar huis gaan de rotzooi naar de keuken en je propt de afwasmachine nog één keer helemaal vol, de rest laat je staan, dat komt morgen wel. De volgende ochtend valt de chaos een beetje tegen, blijkt een glas van de tafel te zijn gewaaid en nu je je tuin eens goed rondkijkt: dat scharminkelige bankje kan naar de stort, die beukenhaag moet nodig gesnoeid en de parasolpoot opnieuw ingegraven. Dan stroop je samen met je man/vrouw/vrienden de mouwen op, maak je er een nuttige zondag van en ’s avonds ga je moe en tevreden, en dit keer ook op tijd naar bed. En je neemt je heilig voor de tuin beter bij te houden.

 

Zoiets dus, maar dan net iets anders. Dat is wat op onze club iedere week gebeurt. Op zaterdag wordt de club gewekt door de Musjes, speelt de hele dag de jeugd op de velden en helpt het laatst spelende team om de boel een beetje aan te vegen. Zondag is er opnieuw leven. Senioren, veteranen en veterinnen trekken ten strijde, met een beetje geluk speelt Dames 1 of Heren 1 thuis of misschien zelfs allebei, daarna blijft het eerst buiten en daarna binnen in het clubhuis gezellig druk en aan het einde van een lange dag zet Mathieu ‘nog één keer de afwasmachine vol’.

En dan is het maandag. De chaos valt soms een beetje tegen. Maar buiten worden de mouwen opgestroopt en een klein dozijn trouwe vrijwilligers treedt aan om bekers en bladeren bij elkaar te vegen, gras te maaien, een hek te repareren of ander onderhoud te plegen in en rond het clubhuis en de velden. Om 10 uur is er nauwelijks tijd voor een kop koffie (waarbij, en daar moet u echt een keer bij zijn, een alleraardigste man taart trakteert als Heren 1 gewonnen heeft, dat wordt een kostbaar seizoen!) en rond half een wordt er geluncht en gelachen. Met gewassen handen kruipt iedereen aan tafel. Moe en tevreden gaat iedereen ’s middags huiswaarts. De club ligt er weer mooi bij en wij nemen ons állemaal voor om dat beter bij te houden!


Els van Mierlo


 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda