Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column van de voorzitter: 'Zorgvuldig beoordelen'

Afgelopen weekend was ik in Rome. De hockeywedstrijden van de kinderen heb ik gemist, de zinderende wedstrijden van Dames 1 en Heren 1 gemist. Met dertig mensen schuilen onder een grote Heineken parasol: ook gemist.

Een beetje onrustig word ik daar wel van, een heel weekend zonder hockeyclub. Mijn (begripvolle) reisgenoten probeerden zich in te leven en concludeerden uiteindelijk dat ik helemaal niets had gemist. Rome was net Hockeyclub Bloemendaal: de beste cappuccino en iedereen, jong of oud, inwoner of voorbijganger, deskundige of leek, iedereen heeft er zijn favoriete bezienswaardigheid en geniet daarvan op zijn eigen manier. Tsja, zo had ik het nog niet bekeken..

Maandagavond was er weer gewoon bestuursvergadering. Eerste maandag van de maand. Een volle agenda, goede ideeën, levendige discussies. Waarover? Bijvoorbeeld over het aannamebeleid van de club. Het duurt nog even maar ieder jaar, eerste maandag na de krokusvakantie, geven zich weer talloze kinderen op omdat ze lid willen worden van onze club. En ieder jaar zijn dat er meer dan we kunnen aannemen.

We kunnen en willen niet groeien, want op zaterdag en door de week draaien de kunstgrasvelden overuren en nog steeds worden ook de grasvelden gebruikt om competitiewedstrijden te spelen. Grasvelden die goed onderhouden worden en er prachtig bij liggen, maar toch. Probeer er maar eens een lage backhand te slaan op gras of een subtiele passeerbeweging te maken met de bal aan de stick. Succes... 


Dus ieder jaar moeten we zorgvuldig beoordelen wie van de opgegeven kinderen we kunnen aannemen. Dat gebeurt aan de hand van een afgewogen puntensysteem. We zijn een familieclub dus broers/zussen die al lid zijn wegen in dat systeem zwaar mee. Net als ouders die op zondag al langer spelen in een team of (groot)ouders met een bijzondere clubverdienste, ook die ‘leveren punten op’. En natuurlijk wordt gekeken naar waar je woont. Kort gezegd: hoe dichter bij de club des te meer punten.

Als alle aanmeldingen dan in kaart zijn gebracht en alle punten geteld, dan geeft uiteindelijk het bestuur een klap erop en beslist over de aannames. Ook over aannames bij de oudere jeugd, waar soms ruimte is voor ‘zij-instromers’ en waar misschien wel rekening moet worden gehouden met dat ene supertalent dat zich heeft gemeld. Teleurstellingen kunnen we niet voorkomen, maar we proberen het in ieder geval zo zorgvuldig mogelijk te doen. En daar hebben we afgelopen maandag dus weer eens goed naar gekeken. 

Komend weekend hoop ik weer eens goed te kijken op en rond de velden. Dus graag tot langs de lijn!

Els van Mierlo

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda