Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: 'Lusten en lasten van de club'

Op dinsdagavond 14 november hadden we een borrel met omwonenden van de hockeyclub. Veel van hen wonen hier al jaren, sommigen al decennia lang, anderen moeten hun nieuwe huis nog betrekken. Allemaal weten ze dat ze (min of meer) buren zijn van de hockeyclub die al sinds 1909 op deze locatie gevestigd is. Dat betekent dat ze de ‘lusten’ hebben van de club, waar ze voor kunnen kiezen en wat velen van hen ook graag doen als vaste supporter/speler/(oud) bestuurslid of betrokken ouder bij de club. Maar het betekent zeker ook de lasten.

Naast bijvoorbeeld de wensen die de club heeft als het gaat over verlichting, zijn er ook dagelijkse lasten. Bijvoorbeeld? Ik pik er één uit: auto’s die de stoep op rijden omdat er kinderen op tijd moeten worden gebracht en gehaald, en er dus niet éven voorrang kan worden gegeven aan een tegenligger. Dat is trouwens meer dan een last, dat is gewoon onveilig. En heel simpel op te lossen door zoveel mogelijk op de fiets naar de club te komen en als dat een keer niet anders kan, rijd dan alsof je in je eigen straat rijdt terwijl je eigen kinderen buiten spelen. En geef die tegenligger dan wél even voorrang.

 

Overigens was de borrel erg gezellig. Goed om nieuwe en vertrouwde gezichten te zien, elkaar een hand te geven, samen te luisteren naar een kort historisch verhaal van de Stichting Bloemendaal Initiatief en daarna met elkaar verder te praten. Over hockey, over problemen en probleempjes, over de geschiedenis van de club, over welwillendheid, wensen en het weer.

Een bijeenkomst die we ieder jaar aan het begin van het seizoen willen herhalen. In makkelijke tijden en in moeizamer tijden. En daarnaast gaan we dan meer gestructureerd met elkaar in gesprek over onderwerpen die op de gezamenlijk vast te stellen agenda komen staan. Verkeersveiligheid en verlichting komen daar zeker op.

 

Wat natuurlijk altíjd op de agenda staat is hockey. Komende zaterdag weer een vol programma met veel thuisspelende jeugd, veel fluitende jeugd, G-hockey op veld 3, buitenom een winkel met heel gave nieuwe OSAKA-kleding en binnen een brandende open haard. De eerste uitspelende teams mogen al om 7:40 uur verzamelen, volgens mij is het dan nog donker, en MA1 is de hele zaterdag onder de panne met een wedstrijd uit-uit-uit in Groningen. Succes meiden!

Op zondag een iets rustiger thuisprogramma en de koplopers van H1 die, uit op Rotterdam, om 14:15 uur de laatste wedstrijd voor de winterstop spelen. 

Heerlijk, was het maar vast weekend....

Els van Mierlo

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda