Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: 'Zomaar een week van de voorzitter'
Zomaar een week van een voorzitter van niet zomaar een hockeyclub. Hoe ziet die er eigenlijk uit? Voorspelbaar? Nee. Saai? Zeker niet. Veel hockey? Spreekt voor zich.

Is het niet langs de lijn dan is het wel aan tafel: aan lange tafels met de Wings en volwassen geworden Angel Wings in het clubhuis op een heerlijke zondagavond en vervolgens (maandagavond) aan de bestuurstafel samen met de penningmeester en de secretaris. We lopen door de actie- en besluitenlijst, bespreken kort de inhoud van de concept Sportnota van de gemeente en nemen de boetes voor opgelegde kaarten onder de loep. Afspraak is dat we die boetes doorbelasten aan de teams of spelers die de kaart krijgen maar dat lijkt nog niet altijd te gebeuren. Gaan we beter op letten, wees gewaarschuwd.

Dinsdagavond aan tafel met de voorzitters van de hoofdklassehockeyteams. Op de agenda staat het speelschema voor volgend seizoen, waarin competitie, Play-Offs, EHL, een WK en de Hockey Pro League moeten worden gecombineerd. Een uitdaging!

En we hebben het over de afspraken rond de televisieopnames die zondagmiddag live en zondagavond in samenvatting worden uitgezonden door Ziggo. Mooie beelden die we als club mogen gebruiken op onze site en voor eigen social media kanalen en die ook door anderen kunnen worden opgevraagd en gebruikt. Soms gelden er wel beperkingen. Vragen daarover kun je stellen via de social media commissie.

Op woensdag door naar de algemene vergadering van de KNHB. De hockeybond heeft te maken met 319 clubs met in totaal ruim 255.000 leden. Drie van die leden, bestuursleden van de Delftsche Studenten, komen in jacquet en te laat naar de vergadering, schudden handen van het bondsbestuur en zetten zich vervolgens aan het smeren van toastjes voor de aanwezigen. Het is duidelijk dat dit niet voor het eerst gebeurt, want onverstoorbaar gaat algemeen directeur Erik Gerritsen door met uitleggen dat de hockeybond haar organisatie heeft aangepast.

De bond wil zich nadrukkelijker aanbieden als vraagbaak voor alle clubs, groeiend of krimpend, ervaren of onervaren. Kennis en bereikbaarheid worden gedeeld via de eigen website. Het is nog even zoeken maar die site bevat inderdaad veel informatie. Wat de bond hiermee hoopt te bereiken is onder andere ‘een leven lang hockey(en)’ en ‘bij de wereldtop in een wereldsport’. Aansprekende thema’s, die ik deels herken in het (voortdurende) streven van onze club om familie- en tophockey hand in hand te laten gaan.

Aanstaand weekend nog één keer een druk programma voordat de winterstop begint en veel elftallen de zaal in gaan.

Els van Mierlo
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda