Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column van de voorzitter: ‘Even wat anders’
De laatste veldwedstrijden worden nog gespeeld (of worden afgelast, gelet op de weerberichten) en de eerste zaalwedstrijden zijn gepland. Ik ga zitten voor mijn laatste column van de eerste seizoenshelft en de letter P dringt zich op. 


Is het vanwege de Pieten die weer naar huis zijn? Of is het vanwege Paarse vrijdag? De dag waarop scholieren door het dragen van paarse kleren hun solidariteit tonen met (onder andere) homoseksuelen en lesbiennes. Niet eenvoudig als tiener om ervoor uit te komen dat je ‘anders’ bent. Je bent onzeker over jezelf en je bent onzeker over de reacties van je omgeving. Als hockeyclub proberen we een veilige omgeving te creëren voor iedereen die er speelt en rondloopt. Maar ook bij ons wordt nog makkelijk gegrapt ‘doe niet zo gay’ of ‘homoo!’. Ik geloof niet dat we daarmee meteen een onveilige omgeving worden, maar leuk is het misschien ook niet. Bekijk nog eens het filmpje dat is opgenomen met Pepijn Keppel, vorig jaar coach van JC1 (zie https://hockey.nl/nieuws/knhb/knhb-lanceert-campagne-hockey-iedereen/). Pepijn praat zonder aarzeling over het feit dat hij op jongens valt, maar dat is best een zoektocht geweest. Een goede aanleiding voor mij om nog eens onder de aandacht te brengen dat als er iets is, je terecht kunt bij je trainer of je coach maar ook bij de vertrouwenspersonen van de club. Een P van heel andere orde is die van de pizza’s van Mathieu! Ik was vorige week met MA2 bij de pizza try-out: pizza’s werden belegd en gebakken in de oven die voor de gelegenheid midden in het clubhuis was gezet. Heel huiselijk. Alle teams die dit jaar nog een keer gezellig en betaalbaar willen eten kunnen zich opgeven bij Mathieu voor een pizza-pasta-poffertjes-pannenkoeken-en-patat-ervaring, op 13, 16 of 17 december. Onder de nieuwsberichten op de site staat een bericht met meer details.Geen echte P maar wel een Prima initiatief, is de bijdrage van Meerlanden aan het vervangen van gloeilampen door LED verlichting in het clubhuis. En voor een verantwoorder energiegebruik zullen op de begane grond ook nog sensoren worden aangebracht, zodat daar de verlichting niet langer nutteloos blijft branden. Een stap op weg naar een duurzamer accommodatie, in aanvulling op de zonnepanelen die twee jaar geleden al zijn aangebracht op het dak van het clubhuis op initiatief van HVB en HVD.


Tenslotte wens ik iedereen, namens het hele bestuur, goede feestdagen en een gezond en sportief 2018. We zien elkaar weer tijdens de nieuwjaarsreceptie in het clubhuis op 7 januari 2018!

Els van Mierlo

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda