Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: 'Goede voornemens'

De drukbezochte nieuwjaarsborrel op de club, wat een goed begin van 2018! Jong en oud was er en dankzij het enthousiasme van onze nieuwe evenementencommissie was ook héél jong er; Veel kinderen waren meegekomen om te spelen op het veld met IKKI sport en marshmallows te roosteren bij een vuurkorf. Meer familie kun je als club niet zijn!

 

Onvermijdelijk bij een nieuwjaarsborrel zijn voornemens. Goede voornemens voor het nieuwe jaar. Gelukkig heb ik pas gelezen dat we het onszelf vaak veel te moeilijk maken met die voornemens. We stellen onszelf te grote doelen die bovendien totaal niet inpasbaar zijn in ons dagelijks ritme. Je kunt niet binnen een maand getraind zijn voor een marathon of in datzelfde tempo tien kilo afvallen.

Dus als je je dat voorneemt, wat gebeurt er dan? Halverwege januari voel je de bui al hangen en eind januari heb je er genoeg van. Het goede voornemen blijkt niet haalbaar en verdwijnt in de prullenmand, er wordt niet meer naar omgekeken. Beter is het om je voornemens overzichtelijk te houden en niet te groot te maken. Prikkelend mogen ze zijn, maar wel haalbaar.

Met vrienden hebben wij thuis sinds jaren de gewoonte onze goede voornemens terug te brengen tot twee werkwoorden. Lekker overzichtelijk, makkelijk om te onthouden en af en toe weer even erbij te pakken. Uit voorbije jaren herinner ik me, bijvoorbeeld, loslaten en genieten, beslissen en bewegen, koesteren en vasthouden en in een ver verleden: afstuderen en geld verdienen. In een recalcitrant jaar is het ook wel eens afpakken en irriteren geweest. Kan nuttig zijn maar dat moet dan weer niet te lang duren. Ik geloof niet dat die een jaar lang zijn meegegaan.

Voor dit jaar heb ik de werkwoorden samenwerken en winnen gekozen. Niets gaat vanzelf, zeker een hockeyclub niet. Maar als we er sámen aan werken hebben we er ook sámen plezier van. Zo simpel is het. Samen met de leden en oud-leden, samen met de sponsors, samen met alle ouders, de buren, de gemeente en met andere clubs.

En verder zijn we natuurlijk wel een hockeyclub dus we willen winnen. Altijd willen we winnen! Iedere wedstrijd, iedere competitie, ieder toernooi willen we goed en het liefst de beste zijn. Maar winnen is niet alleen de meeste doelpunten maken. Verliezen kan ook winnen zijn, als je er iets van leert en omdat je ervan groeit. Dus: op de winst in 2018!

 

Het bestuur wenst iedereen een voorspoedig, sportief en gezond jaar toe.

 

Els van Mierlo

 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda