Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column Voorzitter: 'Rookvrije Generatie'
Steeds vaker krijgen wij te maken met vragen over het rookbeleid van de club. Het spreekt al lang voor zich dat er in het clubhuis niet meer gerookt wordt. Maar waarom nog wel daarbuiten? Vinden we het te betuttelend om tegen iemand anders te zeggen wat hij/zij moet doen of laten? Vinden we het ieders eigen verantwoordelijkheid? Of vinden we het gewoon geen belangrijk onderwerp? Jawel, belangrijk vinden we het zeker. De vragen die we krijgen komen van de hockeybond, maar ook van leden en ouders van jeugdleden.


De hockeybond heeft in 2017 een duidelijke keuze gemaakt door zich te verbinden aan de doelstelling van de Rookvrije Generatie. De bond pleit dan ook nadrukkelijk voor een rookvrij sportterrein. Het draagvlak hiervoor zou enorm zijn: negen op de tien Nederlanders is in ieder geval voor een rookvrij sportterrein voor kinderen. Want uit onderzoek blijkt dat kinderen die geconfronteerd worden met roken, zelf later ook eerder gaan roken (zien roken, doet roken).


In het algemeen hebben ook de leden en ouders die ons benaderen, en dat zijn er steeds meer, een uitgesproken voorkeur voor een rookvrije sportomgeving voor hun kinderen. Het lijkt voor de hand te liggen om als club aan die wens tegemoet te komen middels een (gedeeltelijk) rookverbod. Als bestuur hebben we het hierover. En zijn we benieuwd naar jullie mening. Dus als je een duidelijk idee hebt over het onderwerp, deel dat dan met ons en mail aan Michiel Stange, [email protected]. Wordt vervolgd!


Wat ook weer vervolgd wordt is de competitie. Gelukkig maar, ik was wel klaar met die bevroren velden. Met mijn oranje verkeershesje aan kon ik zaterdag, vanaf de paaltjes, op veld 1 de wedstrijden volgen van MD6 (knap gewonnen van Haarlem MD6) en MD4 (verloren, maar dat was dan ook tegen het tweede team van Castricum). Op zondag zag ik de Damus een goede wedstrijd spelen maar toch verliezen van Oranje-Rood. HVB trad vervolgens aan tegen Gooische en hockeyde zich in de tweede helft glorieus terug in de wedstrijd (0-3 werd 3-3). Op de achterste velden wonnen de Dames Masters elegant van Laren en Heren Jong1 speels van Alkmaar. Ondertussen had Heren 1 bij hdm de ideale voorbereiding richting de EHL-wedstrijd tegen de Belgische Dragons. 1-9 werd het liefst.


Dat zal het zaterdag niet worden maar we reizen natuurlijk naar Rotterdam af voor winst: na een aantal inhaalwedstrijden van de jeugd en de thuiswedstrijd van de Damus tegen Stichtsche, begeeft iedereen zich per bus of auto naar Rotterdam. Samen met de Bloemigans, de Damus en jeugd & ‘oud’. We zullen álles uit de kast moeten halen om de Dragons te verslaan en dat gaan we doen ook! Het mooiste begin van een lang weekend.


Els van Mierlo

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda