Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
TD Nieuws: Vrijdag 30 maart en maandag 2 april geen trainingen
Het is bijna Pasen, dus weer tijd om paaseitjes in plaats van hockeyballen te zoeken. Vanwege Pasen zal er op goede vrijdag en tweede paasdag niet getraind worden. Toch is het niet een geheel hockeyloos weekend, omdat Heren 1 natuurlijk de EHL op Rotterdam speelt. Succes mannen! Ook een ander team speelt de EHL, namelijk JC1. Fantastisch dat de jongens van Vincent Opgelder de strijd aan mogen gaan met buitenlandse teams. Daarnaast hebben we nog een heleboel kinderen die op paasstage gaan met het Nederlandse jeugd team! Ook jullie allemaal heel veel succes! 


Het afgelopen jaar was er op de hockey.nl site nogal wat discussie over hoeveel kinderen zouden moeten trainen. Er zou te veel getraind worden door kinderen onder de 12 jaar. Vorige week hebben we een overleg gehad met alle Technisch Directeuren van de hoofdklasse clubs. Het was goed om in gesprek met elkaar te gaan om zo te luisteren naar ieders standpunten. Hier kwamen vooral meer vragen uit dan antwoorden, waar in de komende maanden gekeken naar zal moeten worden. Los van hoeveel er getraind wordt, zijn er ook vragen wat betreft selectie en multi-sport bij de jongere jeugd. Wat betreft trainen heeft de bond het standpunt dat kinderen onder de 12 jaar maximaal twee keer anderhalf uur zouden moeten trainen. 


Bij ons traint alleen de D1 drie keer en de rest twee keer. Wij geloven niet in anderhalf uur trainen bij jongere jeugd, vanwege de aandachtsspanne van jonge kinderen. Wij trainen dan ook altijd een uur en bij de D1 twee keer een uur en een kwartier en een een uur. Dit is dus maximaal drie en een half uur totaal. Er wordt ook vaak naar individuele sporten verwezen zoals tennis en turnen waar jonge kinderen soms al minimaal drie keer zoveel trainen. 


Aangezien er op school minder gesport wordt op school en kinderen minder buitenspelen dan vroeger is er steeds meer aandacht voor multi-sport bij jonge kinderen. In het Athletic Sports Model wordt er gekeken naar de vaardigheden die jonge kinderen moeten leren. Dit zijn: klimmen, stoeien, balans, gooien, mikken, springen, overspelen, zwaaien, rollen en hardlopen. Het zal de komende jaren steeds actueler worden bij clubs om te kijken wat hiervan in de trainingen of buiten de trainingen geĆÆmplementeerd kan worden. Wij hebben hier met de looptraining voor de jongere jeugd al een klein voorschot op genomen. 


Binnenkort zullen wij weer alle informatie over de komende selecties publiceren. Zoals bekend nemen alle D kinderen deel aan de selecties en hebben wij ook selecties voor de tweede en derde teams in de ABC. Hierdoor willen we laatbloeiers de kans geven om zichzelf te laten zien, omdat het nooit zo mag zijn dat kinderen ergens bij voorbaat afgeschreven zijn. Het komt in de ABC dan ook nog geregeld voor dat kinderen die nooit in een eerste team hebben gezeten, dit op latere leeftijd wel bereiken. Bij veel clubs doen ze deze selecties niet, maar wij willen iedereen een kans geven en onafhankelijke mensen kinderen laten beoordelen. 


Onafhankelijk zijn ook de scouts die sinds twee weken op de club rondlopen om wedstrijden van de tweedejaars E jeugd tot en met de B teams te bekijken. De prestaties op de zaterdag worden zo beter meegenomen in ons oordeel. Natuurlijk worden twee keer per jaar alle kinderen geĆ«valueerd door alle trainers en coaches. Op deze manier proberen wij zo goed mogelijk al onze kinderen in kaart te brengen. Fijne Pasen! 
Jorge Nolte 
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda