Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column van de voorzitter: 'Reclame voor de hockeysport'

Ik weet niet of het een authentieke herinnering is of alleen een foto die een herinnering is geworden. Maar Pasen was voor mij in een halflang jasje, met blote benen en een mand vol paaseieren in de tuin van mijn oma lopen, een hand boven mijn dichtgeknepen ogen tegen de laagstaande zon. Zo zag paaszondag eruit.

En zo kan paaszondag er nog steeds uit zien, maar dit jaar even niet. Dit jaar stond het paasweekend in het teken van de EHL in Rotterdam: met 6.600 hockeyliefhebbers, waaronder heel veel Bloemendalers én Bloemigans, zagen we een onwaarschijnlijk goed Heren 1 winnen van de Dragons. "Bloemendaal maakte aan de Hazelaarweg niet alleen reclame voor de hockeysport, maar ook voor zichzelf.” Citaat uit het Haarlems Dagblad en het vertelt precies wat er op Rotterdam gebeurde. 


Het hockey was snel (drie van de vier goals heb ik eigenlijk pas in de herhaling gezien) en geïnspireerd en het plezier spatte er vanaf. Het kan niet anders, op dat moment moeten zelfs onze Belgische tegenstanders een beetje van Bloemendaal hebben gehouden.

Sinds de tweede gewonnen wedstrijd op maandag, tegen het Franse Saint Germain, weten we bovendien zeker dat we in het laatste weekend van mei de EHL Final4 zullen organiseren op Bloemendaal. Een uitdaging, maar vooral een feest. Het zal van ons allemaal wat vragen: een beetje flexibiliteit, een beetje inschikken en de mouwen mogen worden opgestroopt. En duidelijk zal weer worden dat familie- en tophockey bij ons samengaan en dat ambitie, plezier en gastvrijheid in het Bloemendaalse DNA zitten!

Met iets minder succes maar wel met evenveel plezier als hun grote ‘broers’ speelde JC1 mee in de Junior EHL. Daarvoor hadden ze zich knap weten te plaatsen. De jongens groeiden in het toernooi en stapten van verlies, naar gelijkspel, door naar winst. Toch een mooie afsluiting van hun eerste Europese toernooi.

Ondertussen thuis kwamen de Damus niet tot scoren tegen Huizen. De punten waar zo hard voor wordt gewerkt, werden niet gepakt. De kunst is nu: leren en vooruit kijken. Gelukkig zijn de dames jong genoeg om te leren en ervaren genoeg om vooruit te kijken. Vooruit naar een weekend met kansen tegen Kampong (vrijdag uit) en tegen Groningen (zondag thuis). Aanmoedigen mag!

Met 6.600 zullen we niet zijn maar met een thuisspelend Dames 1, Dames 2, Heren 1, Heren 2, veel Veteranenteams en een zonnetje belooft het een mooie zondag te worden. Misschien weer eens tijd voor een halflang jasje.


Els van Mierlo

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda