Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: 'Grote en kleine stenen bijdragen'
Misschien ken je het verhaal, uit 1962; John F. Kennedy is op bezoek bij de NASA en ziet een conciërge lopen die met een bezem in de weer is. Kennedy loopt naar hem toe, stelt zich voor en vraagt ‘What are you doing?’ De man stopt even met zijn werk en antwoordt trots ‘Well Mr. President, I am helping put a man on the moon!’

Nou zijn wij geen NASA, al helemaal geen Kennedy en evenmin conciërge. Maar het gaat even om die bereidheid om grote en kleine stenen bij te dragen aan iets dat we allemaal willen bereiken. Soms is dat iets vrij abstracts: sportiviteit, een positieve sfeer, de club waar familie- en tophockey hand in hand gaan, het oranjegevoel.

Maar soms is wat we willen bereiken ook heel concreet en moet er gewoon een wedstrijd gefloten worden, een maaltijd gekookt, een commissie bemand of een tribune opgebouwd. En al (bijna) 125 jaar gebeurt dat (bijna) allemaal door vrijwilligers. Leden, oud-leden, ouders van jeugdleden en andere liefhebbers, iedereen levert zijn bijdrage en zo te zien gebeurt dat met plezier.

Het is dus maar goed dat we ook de komende periode weer veel ruimte hebben voor persoonlijke inzet. Een eerste vrijwilligerstaak waar nogal eenvoudig invulling aan kan worden gegeven, is dat je komt kijken naar de ‘bekerfinale’ van de Damus aanstaande donderdag 26 april om 20:30 uur. Koningsavond onder aan ’t Kopje, hoe oranje kun je het maken.

In de periode daarna wordt het takenpakket voor de vrijwilligers breder. De play-offs en de EHL komen eraan, dat weet je allang, niet alleen voor Heren 1 maar feitelijk voor de hele club! Iedereen kan een bijdrage leveren en van iedereen zal wel iets worden gevraagd.

Zo kan het zijn dat je tijdens de EHL moet omlopen voor je eigen wedstrijd op veld 3 of 4 (play-offs en EHL zijn de enige momenten in het jaar dat er toegang moet worden betaald voor het terrein) en het kan zijn dat je je, alleen of met een team, hebt opgegeven om te komen helpen.

Heel veel vrijwilligers hebben zich al aangemeld, de meesten niet voor het eerst dus dat is een goed teken! En heb je je nog niet opgegeven dan kan dat nog. Vooral voor de play-off wedstrijden die deels in de meivakantie worden gespeeld (om te beginnen 5, 6 en 10 mei; de thuisspeeldata worden zondagavond 29 april duidelijk) kunnen we nog extra vrijwilligers gebruiken.
Opgeven kan via [email protected]

Zo, wij brengen nog steeds geen mensen naar de maan maar we bereiken met elkaar misschien wel andere mooie dingen. En je weet weer waar je terecht kunt als je daarbij wilt helpen.


Els van Mierlo
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda