Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: Ontspannen op het veld
De schoolvakanties zitten er weer op. Voor veel van onze jeugdleden betekent dit het inzetten van een eindsprint om nog over te gaan en voor een aantal is het een sprint richting hun einddiploma. We wensen ieder van hen de concentratie en het succes toe dat ze daarbij nodig hebben. En hopen dat er ondertussen gewoon gehockeyd blijft worden. Want het is natuurlijk makkelijker om tussen het studeren door een serietje te Netflixen, maar ontspanning bereik je daar niet mee. Terwijl je in diezelfde tijd op het veld had kunnen staan; even rennen, keihard tegen een bal slaan, stress delen en lachen met je teamgenoten. Dát ontspant.

Ontspannen naast het veld. Dát viel de afgelopen weken niet mee. De Damus luidden Koningsnacht (en daarmee de vakantie) in met een ongelooflijk spannende en drukbezochte bekerfinale tegen hdm. Het balkon kleurde oranje, de tribunes kleurden oranje, de hele Nacht en de dag erna kleurden oranje, na een knappe winst van Bloemendaal met shoot outs. Een heel mooie afsluiting van het seizoen voor de Damus.

Minstens zo spannend waren de play off wedstrijden van Heren 1. De zon scheen, iedereen had er zin in; de tribunes waren opgebouwd en uitverkocht. De sfeer was hoopvol gespannen maar de spanning is jammergenoeg niet omgezet in winst hoewel de Heren daar, gezien hun spel het hele seizoen, zeker aanspraak op maakten. Samenwerken en winnen zijn de twee werkwoorden voor dit jaar. Samenwerken kan altijd, dat heb je zelf in de hand. Maar je kunt dus niet altijd winnen. Dat is sport.

Waarom er juist nu niet werd gewonnen? Ik weet dat niet. ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’ zei Johan Cruijff. Wat ik wel weet is dat de mannen weinig tijd wordt gegund om de koppies weer op te richten en door te gaan. Dat ze dat kunnen lieten ze zondag in Eindhoven zien. Tegen Oranje Rood werd een 2-0 achterstand (terecht) omgebogen naar 2-2. Dat geeft hoop op een goedvervolg in eigen huis: aanstaand weekend op zaterdag en (bij winst) op zondag om de derde plaats en op 26/27 mei natuurlijk om de EHL beker. Spannend zal het weer worden en onder de ontspannen leiding van Niels-Olaf en zijn eindeloze team aan vrijwilligers komt het ook met de sfeer zeker weer goed!

Els van Mierlo
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda