Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: nummer 138
Nummer 138. Niet een uit de hand gelopen nieuw rugnummer, maar het winnende lotje afgelopen zaterdag. Iedereen die op de fiets naar de kick off kwam werd daarvoor beloond met een gratis koffie of thee, een Bloemendaal zweetbandje of (ABC jeugd) een lotje. We weten niet wie nummer 138 had, maar dat is wel het winnende lotnummer voor een OSAKA trainingsshirt. Dus kijk even of je broek of vest niet met lotje en al in de was is beland en als je nummer 138 had, stuur daarvan dan een foto naar de webredactie. Je ontvangt dan alsnog je shirt!  De hele fietsactie was trouwens een groot succes. Het mooie weer zal geholpen hebben, de gratis koffie zal geholpen hebben, maar de échte hoop en bedoeling is natuurlijk dat we allemaal de fiets blijven pakken. Voor wedstrijden, voor trainingen en voor feestjes. Bij regen en bij wind. Bij zin en bij geen zin. En altijd om te concluderen (tenminste, dat heb ik): toch lekker en zeker zo snel. Je fiets terug vinden ging vervolgens niet zo snel in deze extreme drukte. Goed om te weten dat er binnenkort nieuwe fietsenrekken komen achter het clubhuis.  Zo’n kick off is altijd wel weer spannend. Zeker voor de jongsten. Gewapend met bitjes, scheenbeschermers en rokken en broeken tot over de knieën zie je ze zoekend rondlopen. Wie zit er ook alweer in mijn team, heb ik een leuke coach en op welk veld speel ik? Geen onbelangrijke vragen. De ouderen weten wel hoe het gaat en kennen hun teamgenoten al. Hun coach ook, als die er is. Want dat is nog wel eens lastig. Staan de coaches en managers nog in de rij voor de kleintjes, bij de oudere jeugd zie je dat vaak dezelfde ouders aan de beurt zijn om te coachen, managen en fluiten. Maar maak het jezelf niet te makkelijk met te zeggen: dat kan ik niet. Iedereen kan wel iets en de betrokkenheid van zoveel mogelijk ouders is iets waar we als club blij mee zijn en de kinderen zelf ook.  


Op zondag waren de rollen weer omgedraaid. Ouders tussen de lijnen en hun kinderen ernaast. Een sfeervolle kick off met heel veel senioren/veteranen die vervolgens vanaf ‘hun’ picknicktafels Heren 1 in een kwart wedstrijd zagen winnen van Klein Zwitserland. Op het balkon hoorde ik een man op leeftijd mompelen "Mooi, vroeger wonnen we hier nooit van KZ”.  Kort daarvoor hadden de Damus het zwaar gehad tegen Stichtse met 4 internationals en 6 jong oranjespeelsters. Een maatje te groot nog voor ons jonge team. 


Aanstaand competitiewedstrijden, oefenpotjes en op zondag de eerste ‘dubbel’ thuis. Dus graag tot op de club... en op de fiets.
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda