Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
TD Nieuws: we zijn lekker op weg!
De vakantie ligt voor ons gevoel al weer maanden achter ons en alles zit weer heerlijk in een ritme! Op twee teams na heeft iedereen een vaste trainer, alle teams hebben een coach en alle posities binnen Bloemendaal zijn bezet. 


Heel fijn als alles lekker loopt en dan zie je weer goed wat voor een mooie club we toch hebben! Je voelt ook dat onder de bezielende leiding van Els van Mierlo er warm bloed door de club stroomt en we allemaal mensen hebben die hun schouders er onder willen zetten. 


Wat dat betreft nemen we donderdag aanstaande afscheid van Laura Bakker. Jarenlang heeft Laura vol overgave zich als Bestuurslid Jeugdzaken verdienstelijk gemaakt voor onze club en heb ik al die tijd met haar mogen samenwerken. Veel dank voor al jouw inzet en onze fijne samenwerking! We gaan je zeker niet vergeten, want ik weet zeker dat jij vast weer een andere leuke functie op de club zal invullen.


Aanstaande donderdag zal Lara Frank het stokje van Laura overnemen. Lara loopt al jaren rond als groepsmoeder en heeft ook vier kids op de club rondlopen, dus is bijna voor iedereen een bekend gezicht! Fijn dat je het over gaat nemen.Zo'n kleine 2 weken geleden had ik alle ballen weer aangevuld, zodat er lekker getraind kon worden. Echter na twee weken zitten er in de senioren bakken bijna geen ballen meer in (zaten er 120 per bak in) en zijn er al veel ballen bij de jeugd verdwenen. In de blauwe bakken van veld 1, 2 en 4 zitten louter Broni ballen in. Dit zijn Dimple (kleine deukjes) ballen. Ik wil graag met klem verzoeken dat iedereen die deze ballen doordeweeks vindt deze op de velden te gooien en in het weekend in de gevonden ballenbak voor het clubhuis. Deze ballen blijven eigendom van de club, dus ook al vind je deze buiten het veld dan is het niet zo dat het jouw eigendom is. Mensen die deze "per ongeluk" hebben meegenomen wil ik vragen om ze mee naar de club te nemen en in te leveren. In 2 weken zijn we nu al zo een 80 ballen kwijt en dat is een enorme schadepost natuurlijk. Op veld 3 trainen we met oranje ballen. Hiervoor geldt natuurlijk hetzelfde. Deze ballen willen nog wel eens in de bosjes achterblijven, dus aan de trainers de taak om ze uit te spitten en aan de coaches op zaterdag om de gevonden ballen in te leveren. Alvast bedankt voor ieder zijn of haar medewerking. 


Zaterdag vond voor veel teams hun tweede wedstrijd plaats. Voor MA1, JA1, MB1 en JB1 was dit al weer hun vierde wedstrijd. MA1 heeft zich door een 5-0 overwinning op Pinoke officieus geplaatst voor het Landelijk. JA1 en JB1 liggen door hun overwinningen van afgelopen zaterdag mooi op koers en spelen zaterdag as een belangrijke wedstrijd. MB1 hoopt zich spoedig te plaatsen voor de Super B competitie. MA3, MB2, MB5, MB6, MC1, MC3, MC4, MD1, MD5, MD6, JA2, JA3, JB3, JB5, JC1, JD1, JD3 en JD4 kwamen zaterdag allemaal als overwinnaars uit de strijd. Er was slechts 1 team dat gelijk speelde, JB2 boekte een knappe 3-3 tegen Pinoke! Helaas zijn er in de voorcompetitie nog hele grote uitslagen, zo won er een team met 15-0 en een ander team verloor met 13-0. Dat is natuurlijk niet wat we zouden willen hebben op de zaterdag. Gelukkig is er met de herfst een herindeling, zodat hopelijk alle teams op het juiste niveau zitten. Twee weken geleden waren er coachavonden voor alle teams. 


Afgelopen weekend vielen er weer een paar dingen op die goed zijn om nog even te memoreren:
  • Zorg dat de afmetingen van de velden kloppen! De neiging is vaak om goals te klein te maken bij de EF en de 10m lijn wordt al snel een 7 meter lijn. Zeker bij 8tallen van belang om een goede 15m lijn neer te zetten en liever nog een cirkel op ware grote.
  • Bij de Fjes spelen we 3:3 en niet 4:4. Begrijp dat de neiging er is als beide teams een wissel hebben, maar we blijven gewoon 3:3 spelen.
  • Graag alle ouders achter het hek plaats nemen. Ook op veld 3. Ouders zijn toeschouwers en die schouwen toe van buiten de hekken. Aan de coaches om de ouders hier op te wijzen.
  • Bij drietal hockey en zestal hockey wordt de afslag genomen door de linksvoor.
  • Wisselen op alle niveaus betekent eerst iemand eruit en dan iemand erin. Vooral bij de elftallen wisselen we aan de dug out zijde bij de middenlijn. 

Veel plezier en tot op de velden.

Jorge Nolte 
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda