Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: "Weemoed en saamhorigheid in de herfst zon"

Zomers warm was het, zaterdagmiddag in de zon op de tribune naast veld 1. Ik kon het niet met elkaar rijmen: t-shirts en blote benen terwijl we uitkeken op de bomen die hun herfstbladeren lieten vallen. De hoek van het veld lag vol met blad, daar was niet tegenaan te werken en opeens miste ik de kinderen toen ze nog klein waren. Niets zo leuk als met kleine kinderen door dikke herfstbladeren lopen, op Elswout met zijn fraaie kleuren of bij Panneland waar je meteen je zakken kon vullen met eikels en kastanjes. Niet dat we daar ooit iets mee deden, maar ze gingen altijd mee naar huis. Misschien liggen ze nog wel ergens.

 

Weemoedig is het woord. Het past bij de herfst. Van weemoedigheid was eerder deze week ook sprake toen ik met Lara naar het afscheid van Margreet Wijnstroom ging. Margreet Wijnstroom was erelid van BDHC (en overigens ook van de KNHB). Op de club ging de vlag halfstok. Ik heb Margreet nooit ontmoet, maar leerde haar die middag alsnog een beetje kennen. Bij haar afscheid waren veel Bloemendalers die we op zondag nog altijd langs de lijn treffen en die met trots en warmte herinneringen ophaalden aan een zelfstandige dame en haar leven waarin hockey een hoofdrol speelde. Een tikkeltje weemoedig dacht iedereen ook terug aan zijn of haar eigen hockey carrière. Die was al enige tijd voorbij, dat moest eerlijk gezegd, maar de club die hen allemaal bij elkaar had gebracht, bestaat nog steeds.

 

Bij elkaar brengen: nog altijd één van de belangrijkste dingen die de club doet. Zo zaten afgelopen week de aanvoerders van de senioren- en veteranenteams met elkaar aan lange tafel tijdens het captain’s dinner. De gezelligste manier om informatie over te brengen en uit te wisselen. Met dank aan Lisette, Menno, Elles en natuurlijk Mathieu.

 

Verder werd ik zelf een stapje dichter bij het geheim achter Heren 1 gebracht. Ik was bij de videoanalyse in voorbereiding op de wedstrijd tegen Den Bosch en maakte mee hoe Michel de mannen moeiteloos een uur lang bij de les hield en liet meedenken over situaties en keuzes in het veld. Leerzaam en leuk om te zien!

 

Komend weekend wordt er niet veel gehockeyd. Wel brengen de Damus en Heren 1 ons weer bij elkaar voor een ‘dubbel’ op zondag. Gevolgd door de afscheidswedstrijd van Jaap Stockmann en Tim Jenniskens. Genoeg redenen om te komen genieten van de zon, van de herfst, van elkaar en van het spel.

 

Graag tot op de club. En (nog steeds) op de fiets.

 

Els van Mierlo

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda