Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Supercoach Arthur van Doren coacht JA3 naar 5-1 overwinning op Waterland JA1!
Jongelui,

Vandaag beginnen we aan de reguliere competitie. We spelen thuis tegen Waterland JA1 en Arthur van Doren is onze supercoach. Arthur is in 2017 uitgeroepen tot beste hockeyer van de wereld, dus dat moet goed komen vandaag!
We beginnen met een wedstrijdje wie kan het langst bezig zijn met de team yell. Waterland houdt het iets langer vol, 1-0 voor hen.

Dan beginnen we aan de wedstrijd onder leiding van Maarten en Hermen, die vanmiddag fluiten. We beginnen direct goed en zetten Waterland onder druk. De eerste aanvallen zijn veelbelovend.
De eerste goal van de Wedstrijd volgt uit een snelle aanval door het midden. Max krijgt de bal heel mooi aangespeeld vlak voor de cirkel en hij zet goed door en neemt de bal de cirkel in. Hij plaatst de bal  fraai langs de keeper in het doel, 1-0 voor ons!

We blijven druk zetten en een volgend doelpunt hangt in de lucht. Freek krijgt de bal aangespeeld op de rand van cirkel en met een kanonschot ramt bij de bal in het doel. De verdedigers en de keeper van Waterland hebben de bal nooit zien aankomen.
In de volgende fase laten we het er een beetje bij hangen. We zijn minder fel, jagen minder op de bal en Waterland krijgt een paar goede kansen. Alex moet optreden en we zien fraaie reddingen en gedecideerd wegtrappen van de bal. Ook letten de verdedigers goed op en helpen Alex. Terwijl hij de korte hoek afdekt, staat Mats op de doellijn en weet de bal goed weg te spelen.

Deze wat slordige fase speelt Waterland in de kaart en ze komen terug tot 2-1 met, het moet gezegd, een zeer fraai schot diagonaal hoog in de hoek van het doel.
Het tegendoelpunt hebben we nodig en we zijn weer alert. Jochem laat zien dat hij een formidabele scoop kan afleveren. Vanaf de kop cirkel, bereikt hij onze aanvallers op rand cirkel van Waterland, we nemen de bal mooi aan, maar het levert net geen goal op, wel applaus van coaches en publiek.

Wat we heel goed doen in de eerste helft is het verleggen van het spel over de breedte van het veld. We staan uitstekend vrij en daardoor zien we mooi spel met vloeiende aanvallen.

We blijven druk zetten en krijgen een strafcorner. Dit seizoen nog niet ons beste wapen, dus iedereen langs de kant is benieuwd. Onder het toeziend oog van Arthur nemen we de strafcorner uitstekend. Jochem krijgt de bal aangespeeld en slaat hard richting doel. In eerste instantie stopt de keeper de bal, maar in de rebound komt de bal opnieuw voor de stick van Jochem, die de bal behendig in het doel pusht, 3-1! We kunnen het dus wel.

Het is nog niet op, want we scoren uit een zeer snel uitgespeelde aanval. Met tikkie-takkie hockey komen we eruit met razendsnel overspel en het is Skip die de bal heel mooi krijgt aangespeeld voor het doel. De keeper is dan al gezien en Skip pusht de bal beheerst in het goal, 4-1!

In de rust geeft Arthur aanwijzingen. We staan te statisch bij het uitverdedigen en maken het ons onnodig moeilijk. Hij legt uit hoe we dat kunnen verbeteren. Hij geeft een compliment voor het goede breed spelen, waarmee we de vrije man vinden om de aanval te vervolgen. Kortom gewoon doorgaan in de 2e helft

In de 2e helft vallen we veelvuldig aan, maar de keeper van Waterland verdedigd zijn doel met verve en we komen niet tot scoren. Langs de kant zien we goed samenspel en mooi opgebouwde aanvallen. We krijgen echt goede en fraaie kansen. We moeten nog wat doen aan de afwerking jongens, dat kan nog beter!

Waterland blijft vechten en krijgen nog een hele mooie kans. Alex weet de bal met zijn handschoen over te tikken, uitstekend keeperswerk!
We strooien met fraaie scoops en nemen die ook goed aan. Erik krijgt 2 hele mooie kansen uit zo'n supersnelle en goed uitgespeelde aanval, maar stuit op de keeper. De 2e aanval komt nog Bij Skip terecht, maar gaat er niet in. Het ontlokt Arthur de opmerking, dat hij niet wist dat hij naar FC Barcelona stond te kijken. Dat is een groot compliment voor allemaal!

Het is echter nog niet gedaan, in een volgende snelle aanval komt de bal bij Freek, die neemt de bal de cirkel in en slaat hem snoeihard in het doel, 5-1! WoW wat een klap Freek! Hij krijgt prompt een publiekswissel van coach Eric en dat is welverdiend.
We blijven doorgaan en vlak voor het einde krijgen we nog een hele mooie kans, maar die sterft in schoonheid en Hermen fluit de wedstrijd af.

De kop is eraf en Arthur feliciteert de jongens met een uitstekende overwinning! Ik heb mooie dingen gezien vanmiddag, merkt hij op ter afsluiting. En dat is een super mooi compliment van de beste hockeyer van de wereld!! We staan nu virtueel 2e, Reigers en Rood Wit hebben ook gewonnen de laatste uitslag tussen Kikkers en HBS is nog niet bekend.
Volgende week spelen we een derby uit bij HBS, die moeten we natuurlijk ook winnen.
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda