Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
TD nieuws: terugkijken op een succesvol zaalseizoen
Afgelopen zaterdag was het laatste zaalweekend. Terwijl sommige teams alweer weken klaar waren met zaalhockey, mochten een aantal teams nog een keer vol aan de bak. Dit terwijl er in een heerlijk lentezonnetje ook heerlijk gehockeyd werd opo het veld.


Er wordt nog een week getraind en dan gaat heel Bloemendaal naar de sneeuw. Dat is de week dat als ik met de hond door het Bloemendaalse dorp loop werkelijk een kanon kan afschieten en elke avond als TD maar wat gebedjes doe dat er niet te veel ongelukken gebeuren in de sneeuw. Zeker de gebroken snowboardpols was de jaren flink in opkomst, dus wees voorzichtig!


De afgelopen week was er in het journaal aandacht voor het wel of niet selecteren onder de 12 jaar bij voetbal. Hierin werd ook verwezen naar de KNHB. Sinds twee jaar heeft de KNHB zich gericht op het feit dat er onder de 12 jaar nog niet alles valt te zeggen over talent. Ook wij binnen Bloemendaal kijken hier naar en zijn ook in gesprek met andere clubs en de bond om te kijken hoe we hiermee moeten omgaan. Belangrijkste speerpunt is niet het selecteren, maar het feit dat kinderen goede trainingen aangeboden krijgen. Op deze manier kan je de "laatbloeiers" de kans geven om als nog in de C of de B een stap omhoog te maken. In de afgelopen jaren hebben we hier veel voorbeelden van en dat is ook de reden waarom we in maart ook weer gaan beginnen met meetrainen. Uiteindelijk train je veel meer
dan dat je speelt, dus vooral in de trainingen wordt het verschil gemaakt. Dit jaar wordt meer dan 70% van alle trainingen bij ons gegeven door een "broodtrainer". Dat is iets waar we trots op zijn en in de toekomst proberen zo te houden of verder omhoog te krijgen.


Bij ons krijgen alle Fjes en 1e jaars E dezelfde training aangeboden van dezelfde trainers om iedereen dezelfde kansen te geven. De komende maanden zullen de 8E1 en 8E2 en ook JD1 en JD2 één keer per week samen trainen. Indien dit een positief resultaat geeft, zullen we dit meenemen naar volgend jaar en daar eventueel onze keuzes op aanpassen.


Zoals eerder aangegeven zit de zaalperiode erop. Dankzij Lidewij, Marije en André is er volop getraind en dat was terug te zien in de resultaten! Het heeft de volgende
medailleverdeling opgeleverd:
Goud: MA2 en MC6
Zilver: MB2, MB6, MB7, JC12, JC3, JC4 en MD7
Brons: JB2, JC5, MC12, JD2, JD4, MD3 en MD6


Alle teams van harte gefeliciteerd en natuurlijk vooral onze kampioenen MA2 en MC6. Daarnaast hadden we nog een hoogtepunt; JB1 plaatste zich voor het
landskampioenschap. Helaas konden de mannen daar niet voor de medailles spelen, maar was wel super knap dat ze er stonden!


Na de vakantie zal het hele trainingsschema weer actief zijn dus ook de uren vanaf 16.45 uur op veld 3 en 4.


Ik wens iedereen een hele fijne vakantie en doe voorzichtig!


Tot op de velden!


Jorge Nolte
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda