Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: De tweede seizoenshelft is begonnen
Opgelucht maar met plezier kijk ik er weer op terug: de winterstop. Plezierig waren het zaalhockey (wat ik een leuk spel vind), het zachte weer voor de midwintercompetitie, een mooi hockey WK in India, een feestelijk kerstdiner voor de G-hockeyers, de traditionele nieuwjaarswedstrijd op en tegen de Koninklijke HFC (eveneens traditioneel verloren), de ALV en de nieuwjaarsborrel op de club (voornemens voor 2019: samen lachen en trots zijn), het E-diner en de altijd lange D-nacht.

Maar opgelucht ben ik ook dat alles weer begint. Dat het clubhuis weer leeft zoals het hoort te leven. Alle dagen van de week wordt er weer voorbesproken, nabesproken, vergaderd en gelachen. Op de velden wordt weer getraind en gestreden. Kunstgras 1 is weer gepoetst en besproeid en ligt er dus goed bij voor de oefenwedstrijd van Heren 1 tegen het Russisch nationale team, donderdagavond 
28 februari om half acht.

De tweede seizoenshelft is altijd spannend. Sowieso omdat onze kennis van belangrijke en volstrekt onbelangrijke feiten weer wordt getest tijdens de pubquiz, dit jaar georganiseerd door HVE. Altijd een avond waar iedereen met een deuk in het zelfvertrouwen weer van thuis komt. Maar kennelijk kunnen we dat hebben, want de inschrijving was weer in no time rond. 

En de tweede seizoenshelft is natuurlijk ook de helft waarin de prijzen verdeeld worden. Ieder punt telt, alle wedstrijden zijn belangrijk. Het zou mooi zijn als we tijdens de slotdag weer evenveel jeugdkampioenen kunnen huldigen als afgelopen jaar. 

Ook bij de Heren is de honger naar succes groot, vertelt Manu op Hockey.nl. Lachend voegt hij daaraan toe dat wij niet de enige club met honger zijn. En zo is het. Voor de Damus gaat het erom spannen of ze een plek in de hoofdklasse weten te behouden. Het zit er absoluut in. Beide teams krijgen en verdienen volle support van de hele club. Samen lachen en trots zijn. Het ís haalbaar in 2019.

Tenslotte zal deze tweede seizoenshelft al voorzichtig in het teken staan van het komende lustrum. Niet alleen op 26 april 2020, maar het hele seizoen 2019/2020 gaan we beleven en vieren dat we 125 jaar bestaan. De lustrumcommissie is uit de startblokken. Daarover binnenkort meer.

Tot snel, langs de lijn en (nog altijd) op de fiets.

Els van Mierlo
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda