Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: "Niets boven Bloemendaal"
Er gaat niets boven Groningen, zeggen ze.... Topografisch kunnen ze daar wel eens gelijk in hebben: het voelt alsof je van Nederland af zou kukelen als je nog iets verder door zou rijden, zo de Waddenzee in. Ik heb het nooit geprobeerd. 


Maar in de dames hoofdklasse gaat Bloemendaal gelukkig nog altijd boven Groningen. Afgelopen zondag haalden de Damus er een stevig bevochten punt op en daarmee blijft het spannend (veel te spannend) onderaan in het rechter rijtje. De Damus hebben de komende wedstrijden de support van de hele club nodig in de strijd om behoud van hun hoofdklasseplaats, dus zorg om te beginnen dat je er aanstaande zondag bij bent voor de wedstrijd tegen hdm. Wetende dat daarna de Heren spelen tegen Oranje Rood en dat het zonnetje zal schijnen, verwacht ik niet dat er íemand thuis op de bank zal blijven zitten en raad ik iedereen aan (om meerdere redenen) op de fiets te komen.  


De eerste voorbereidingen voor de play offs en play downs in mei, worden alweer getroffen. Voorbereiden. Dat is waar we zo’n beetje de helft van onze tijd mee bezig zijn, met dingen voorbereiden. De sponsorontvangst voor aanstaande zondag is voorbereid. Het gras voor de wedstrijden van zaterdag is gemaaid. Het feest op 6 april wordt top. De cijfers tot en met het derde seizoenskwartaal krijgen vorm. Trainers bereiden teams voor op belangrijke potjes hockey. Nieuwe aannames van Musjes, F-jes en E-tjes worden bestudeerd. Er worden stappen gezet richting (gedeeltelijke) vervanging van bestaande veldverlichting door LED verlichting. En de club bereidt zich voor op haar 125 jarig bestaan.  


Ook goed voorbereid zijn de 2 vertrouwenspersonen van de club, Eveline Smit en Stan van den Buijs. Je vindt ze eenvoudig op de site. Zij hebben een opleiding gevolgd bij NOC*NSF en houden een ‘toelichtingsbijeenkomst’ met medewerkers en trainers/begeleiders van de club. Je hoopt natuurlijk situaties te voorkomen waarin de vertrouwenspersonen betrokken moeten worden en daar doe je als club zeer je best voor. Maar niet voorbereid zijn, dat is geen optie.  


Ik ga me weer voorbereiden op een mooi weekend op de club. Er gaat toch niets boven Bloemendaal !


Els van Mierlo
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda