Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: Lekker meeleven langs de lijn
Dit weekend gaven we een 2-0 voorsprong uit handen en verloren met 3-6. Jammer. Het was een stevig potje hockey, soms liep het zelfs behoorlijk uit de hand. Dan werd er een speler weggestuurd voor twee minuten. Ik begreep nooit helemaal waarom en we waren het er niet altijd mee eens.
‘We’ waren de Boston Bruins; ijshockeyers. Afgelopen weekend liep ik hun stadion in tussen 19.000 Bruinsfans en zo’n 1.000 supporters voor de tegenstander. Die laatste waren in het blauw. Kampongblauw, dus mijn sympathie lag bij de Bruins. Geel/zwart uitgedoste baby’s werden het stadion mee in gezeuld, tassen moesten buiten blijven en iedereen moest onder het toeziend oog van bewakers door een veiligheidspoortje. Tot zover leek het in niets op een potje onder aan ’t Kopje. Ook het stadion zelf, de beuken die op het veld werden uitgedeeld en het maffe entertainment in de pauzes, deden me niet denken aan thuis. Maar de sfeer op de tribunes was heerlijk. En het verlies werd met opgeheven hoofd gedragen, de play-offs waren al gehaald. Kleine stukjes herkenning dus toch.

Komend weekend geen Damus en Heren 1 op Bloemendaal, maar wel genoeg andere leuke wedstrijden op zaterdag én op zondag. Gewoon komen dus, om je kind, je moeder, je man, Dames 2 of je vrienden aan te moedigen. Lekker meeleven langs de lijn, tussendoor een beetje ‘Hup Bloemendaal’ en stevig klappen voor mooie acties. Acties en doelpunten die gezien worden, zijn altijd nóg fijner om te maken en je tegenstander sprint je er twee keer uit als je er thuis over kunt napraten. Uiteindelijk is iedere speler een beetje een publieksspeler.

Dus dit weekend zien we elkaar weer langs de lijn. Niet bij de Bruins maar gewoon op
Bloemendaal. Ik heb er nu al zin in. En ik denk dat ik op de fiets kom..
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda