Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: Kom maar op met dat nieuwe seizoen!
Sommige kinderen staan al dagen te popelen en slapen met hun stick naast hun bed. Kom maar op met dat nieuwe seizoen! Anderen zijn wat schuchterder. Moeten soms zelfs een hobbeltje over. Niet dat ze het niet leuk vinden. Maar het begin van het hockeyseizoen is altijd ook een beetje het einde van hun zomervakantie.
Na de kick-off van het afgelopen weekend, denk ik niet dat er nog veel hobbeltjes te nemen zijn. Op een onwaarschijnlijk mooie en warme zaterdag hadden we een jeugd kick-off 'special edition' waarin het lustrumseizoen werd geopend, de lustrumvlag gehesen en het lustrumthema onthuld: HC Bloemendaal CXXV Natuurlijk.

125 jaar één van de beste, en by far de leukste hockeyclub van Nederland. Is dat vanzelfsprekend en Natuurlijk? Absoluut niet. Maar zo vóelt het wel en dat is bijzonder. ‘Natuurlijk’ is ook dat we zorgvuldig omgaan met onze omgeving en met de prachtige locatie waar we al 100 jaar zitten. Daarvoor doen we ons best met zonnepanelen op het dak, geen peuken meer op de grond op een rookvrije club, biologisch afbreekbaar schuim tijdens de schuimparty, een MusPlus op gerecycled papier, we komen op de fiets naar de club (toch?) en we zijn op weg naar LED verlichting. Maar we kunnen en willen Natuurlijk meer doen. Het lustrumthema daagt ons uit om stappen te zetten naar een duurzamer club. Minder energieverbruik, plastic afvalreductie en als eerste: bewustwording.
Die stappen gaan we zelf zetten, maar niet alleen. Dat doen we samen met het WereldNatuur Fonds. Wij zijn de eerste hockeyclub met wie WWF een samenwerking aangaat en daar zijn we behoorlijk trots op. Met een herkenbaar gevoel voor ambitie gaan WWF en onze duurzaamheidscommissie (met voorzitter Xander del Prado) ons meenemen in het streven naar een plastic-smart club. Een ambitie die inzet, Groene obligatiemussen en tijd zal vragen en dat gaan we graag aan!

De WWF-panda prijkt inmiddels op de kleding van de topjeugd en fier wappert ook haar vlag naast het hoofdveld. Gehesen tijdens de kick-off senioren/veteranen op zondag. Ook die kick-off zat Natuurlijk in een lustrumjasje: bijna driehonderd hockeyers aan de lunch aan lange gedekte tafels in het gras. Italiaanse taferelen, benadrukt door een stralende zon. Zo lijkt alles weer mee te zitten bij de start van dit nieuwe seizoen. Afgelopen weekend was dan ook niet het einde van je zomervakantie, het was Natuurlijk het begin van ons lustrumjaar!
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda