Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column Voorzitter: Van geel naar groen en oranje
Zag je dat ook? Coach Erik ten Hag bij Ajax-Chelsea langs de lijn met een kleingevouwen kladblaadje waarop hij met een vierkleurenpen zijn aantekeningen maakte? Echt waar, zo’n pen met vier van die schuifjes waarmee je kunt kiezen of je in rood, zwart, blauw of groen wil schrijven. De pen zelf is blauw met wit en eigenlijk net iets te dik om makkelijk vast te houden. Maar de hand van Ten Hag leek er geen moeite mee te hebben. In ieder geval ongelofelijk superhandig natuurlijk, zo’n pen. Wat ik me in dit specifieke geval wel afvroeg, was met welke kleur de aantekening gemaakt werd. Het was namelijk op het moment dat Daley Blind een gele kaart kreeg en geel zit nooit op zo’n pen. Dus nu denk ik dat de coach met zwart ‘geel Blind’ heeft opgeschreven en dat is dan wel weer een beetje raar.

Groen
Nou ja ik weet niet waarom je dit moet weten maar het viel me gewoon op. Zelf was ik die dag erg bezig met ‘groen’ dus misschien was ik heel alert op kleuren. Waarom ik bezig was met groen? Omdat ik een bericht kreeg van de duurzaamheidscommissie. Over de enthousiast ontvangen pilot met hard plastic glazen, over het verdwijnen van allerlei ‘single use plastics’ (voor frietbakjes, rietjes en blessure-ijs-zakjes) en over nieuwe energiezuinige apparatuur. We zetten duurzame stappen!
Verder haalde ik een doos op met flyers voor de Groene ObligatieMussen. Natuurlijk gedrukt op milieuvriendelijk papier.
Hoe werkt het ook alweer met die obligaties? Je koopt een obligatie van 1.500 euro. Gedurende 8 jaar betaalt de club je daarover rente en aflossingen. Die aflossing ontvang je echter niet van de club maar schenk je aan de club, en die schenking is dan fiscaal aftrekbaar. Mooi toch? En een heel gezonde manier om een aantal Groene
verbeteringen aan de accommodatie mogelijk te maken. Daarbij kun je denken aan meer zonnepanelen, LED-verlichting op KG1, isolatie van het clubhuis en nog veel meer. Denk mee en doe mee!

Blauw
Het kleurenpallet was deze week overigens breder dan groen. Er zat ook wat blauw in. Het onmisbare blauw van de even onmisbare Rookvrijborden. Kunnen we afspreken dat na een training of wedstrijd alleen de openhaard rookt? Die is flauw ja. Maar elkaar als politieagentjes aanspreken is nog flauwer (of blauwer?).
De kleur die nog volgt is Natuurlijk oranje. Oranje heeft altijd het laatste woord, ieder
weekend weer. En dat terwijl die niet eens op de vierkleurenpen zit...
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda