Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Zie de maan schijnt door de bomen
Een groot wit paard huppelt over de daken. Op zijn rug houdt een man zich in evenwicht. Het kost hem geen moeite, losjes zwaait hij wat om zich heen (je vraagt je af naar wie). Zijn leeftijd is moeilijk in te schatten maar jong is hij niet. De man lijkt wat fris gekleed om in deze tijd van het jaar over de daken te rijden maar hij heeft het niet koud. Dat kun je zien. Het is namelijk niet donker, het licht van de maan schijnt door de bomen. De man kijkt goedkeurend naar een stel andere mannen die zich ook op het dak bevindt en die schoorstenen in en uit klimmen. Hoe ze bij een huis zonder schoorsteen naar binnen gaan is niet helemaal duidelijk. Feit is dat er de volgende ochtend in alle huizen cadeaus liggen en dat er honderden kilo’s wortels en appels vanuit de huizen richting het witte paard zijn gegaan. Het paard heeft alles dankbaar opgegeten. 


De achtergelaten cadeaus lijken op de spullen uit de Intertoysfolder maar komen in werkelijkheid uit een speelgoedfabriek in Spanje. En het mooiste is: dit alles heeft zich afgelopen nacht niet alleen in Bloemendaal afgespeeld maar in heel Nederland. Of die ene man op zijn paard dat allemaal in zijn eentje coördineert of dat er sprake is van een paar hulpmannen... dat is niet helemaal duidelijk. Maar verder geen vragen tot zover toch?


Oke. Het argument dat kinderen ‘nogal in de war raken’ van een Piet die niet zwart is, snijdt wat mij betreft dus geen hout. Het is één groot prachtig geloofd verhaal waarin alles kan worden uitgelegd en laten we dat vooral zo houden. In ieder geval hebben we het geluk dat de vrienden van die lieve oude man volgende week na een drukke nacht weer tijd maken voor een traditioneel bezoek aan de club. Vergeet niet je verlanglijstje voor ze mee te nemen.


En wat hoop je zelf te krijgen op 5 december? Desnoods op 25 december? Ik weet het al. Slechts één ding staat er op mijn lijstje. Dat doe ik altijd als ik geen risico wil lopen dat ik het cadeau van mijn tweede keuze krijg én als ik weet dat ik eigenlijk overvraag. Maar ik weet het echt zeker. Ik wil een Groene Obligatiemus. Van een groene Piet die volgend jaar over twee daken met zonnepanelen en isolatie, voorzichtig de schoorsteen van het clubhuis zal bereiken en weer naar binnen zal klimmen. Voor een wortel en een bekertje warme chocomel. En een heerlijk avondje.
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda