Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
"Lang leve onze 125 jarige!!"
De club ontving vandaag een mooie felicitatie van Lo van Noordwijk, erevoorzitter van Hockeyclub Bloemendaal: 


"Vanaf het invullen van de verenigingsactiviteiten voor het kalenderjaar 2020 in onze agenda's konden wij ons allemaal verheugen op prachtige wedstrijden van onze topteams en dit jaar ook nog extra op geweldige lustrumactiviteiten. Maar helaas kregen we niet zo erg lang na het Damus-diner en het Heeren-diner op indringende wijze te maken met het Covid-19 virus, dat ons hele dagelijkse leven in rap tempo zou gaan beheersen en dat, naar verwachting, ook nog voor onbepaalde tijd zal blijven doen. 


Alle (lustrum-) evenementen van de tweede helft van dit seizoen waren inmiddels helaas al afgelast, inclusief de activiteiten op de dag waarop onze vereniging (als tweede Nederlandse hockeyclub na Amsterdam) exact 125 jaar zal zijn geworden, te weten zondag 26 april 2020. Die verjaardag zou op de club uitgebreid zijn gevierd met een hele drukke competitiedag (inclusief de wedstrijden van onze dan natuurlijk thuis spelende dames- en herentoppers), veel gezelligheid en uiteraard ook, zoals dat bij een echte verjaardag hoort, een uitgebreide en ongetwijfeld druk bezochte receptie en alles wat daar bij past. Als klap op de vuurpijl kwam daar dinsdag 21 april jl. het niet helemaal onverwachte, maar voor alle (hockey)sportliefhebbers verdrietige regeringsbesluit bij om naast het voetbal ook het hockeyseizoen 2019-2020 als geƫindigd te beschouwen, welk besluit uiteraard door de KNHB en ons bestuur wordt gerespecteerd en opgevolgd.


Deze heel bijzondere verjaardag zal dit jaar, zoals zoveel hele leuke maar ook zeer verdrietige momenten om ons heen, slechts digitaal aandacht kunnen krijgen en ten minste op de dag zelf niet in elkaars fysieke aanwezigheid gevierd kunnen worden, en daardoor minder spontaan en feestelijk de aandacht (kunnen) krijgen welke alle generaties, die onze vereniging vanaf de oprichting tot op de dag van vandaag hebben laten groeien en bloeien tot de in vele opzichten prominente en toonaangevende familieclub die het nu is, feitelijk verdient.


Wij zijn die generaties uiteraard veel respect en dank(baarheid) verschuldigd, zeker als wij ons realiseren dat zij in die 125 jaar ook de nodige dieptepunten hebben meegemaakt en doorstaan, waarbij ik alleen al verwijs naar de Eerste en Tweede Wereldoorlog en diverse zeer ingrijpende crises op het gebied van gezondheid en financiƫn. Veel van de Zomerzorgers zouden ons daar nog heel veel over kunnen vertellen.


Graag wil ik onze eminente voorzitter Els van Mierlo (uiteindelijk mijn "lustrum-gemalin") en haar bestuurs-collegae, alle vaste medewerkers (denk aan Mathieu, Ronald en Jules), alle ereleden, leden van verdienste en uiteraard de actieve leden, (sub-) commissieleden, aller gezins- en familieleden en verdere aanhang en niet te vergeten alle sponsors en supporters van onze vereniging in de breedste zin van het woord, van harte feliciteren met onze 125 jarige, die ondanks en ook dankzij haar hoge leeftijd bruist en bloeit als nooit tevoren.


Zelf ben ik ervan overtuigd, en waarschijnlijk niet als enige, dat wij trots mogen zijn op onze hele mooie vereniging, met super mooi hockey, prachtige clubkleuren en de status van een prototype van een familieclub. Het is geweldig daarvan deel uit te maken en met z'n allen weer binnen afzienbare tijd te mogen bewijzen dat het van oudsher grote gevoel van saamhorigheid, door de huidige crisis en/of de wellicht onontkoombare aanpassingen hier en daar, nooit echt zal veranderen.Hopelijk tot snel "onder aan het Kopje" en blijf vooral gezond."


Lo van Noordwijk
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda