Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
TD Nieuws: De jeugd kan weer trainen!
Waarschijnlijk heeft iedereen de persconferentie van Mark Rutte gezien en het bericht op de KNHB site gelezen. De competitie is voor alle teams voorbij. Super vervelend, maar dit besluit was wel te verwachten.

Het positieve nieuws voor de meeste jeugdteams is, dat er weer getraind kan worden. Fijn dat we weer het veld op mogen, al zal dat wel in een aangepaste vorm moeten gebeuren. We volgen namelijk de richtlijnen van het Rijk en de Gemeente en het protocol dat de KNHB hiervoor heeft opgesteld.

DEF Jeugd
Voor de DEF jeugd geldt dat zij gewoon kunnen trainen. En omdat de meeste kinderen toch thuis zijn in deze vakantietijd, starten we komende week al. De trainingstijden zullen wel veranderen en houdt er rekening mee dat alle teams in het begin maar 1x per week kunnen trainen. We gaan kijken of er door de teams ook wat onderlinge wedstrijdjes gespeeld kunnen worden. 

De meisjes DEF zullen de komende twee weken trainen op woensdag 29 april en woensdag 6 mei. De jongens DEF zullen gaan trainen op vrijdag 1 en 8 mei. Maandag 27 april worden de trainingstijden gepubliceerd op de site en in de app, inclusief de regels over het betreden van het terrein.

Als kinderen (of trainers) zich niet lekker voelen (d.w.z. (lichte) symptomen van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts) moeten ze verplicht thuis blijven. En belangrijk is nog het volgende: ouders zijn helaas niet welkom op het terrein. Zij zullen tot in ieder geval 20 mei het terrein niet mogen betreden.

ABC Jeugd
Bij de ABC jeugd is de uitdaging een stuk groter. Zij mogen weer gaan sporten, maar hier geldt dat ze niet binnen 1,5 meter van elkaar mogen komen. Hierdoor zullen de reguliere trainingen heel anders opgezet moeten gaan worden. De komende dagen gaan we ons beraden, hoe hier mee om te gaan. De oefenstof zal heel anders zijn en we zullen vooral moeten kijken hoeveel kinderen per veld kunnen worden toegelaten conform het KNHB-protocol. Ook moeten we kijken naar looproutes en hoe we tijdens pauzes tussen de trainingen de 1,5 meter norm kunnen garanderen. 

In de week van 4 mei zullen we via een pilot met een aantal teams gaan testen, hoe we dit alles op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen. Vanaf 11 mei zullen dan alle ABC teams weer gaan trainen. De eerste doelstelling is dat iedereen 1x per week kan gaan trainen. Hopelijk kan dit in de weken erna uitgebreid worden. 
Ook bij deze leeftijdcategorie geldt, dat iedereen die ziekig is thuis moet blijven. 
Zodra wij alles duidelijk hebben, zullen wij via de site en de app communiceren hoe we de trainingen praktisch gaan aanpakken vanaf 11 mei. Het vernieuwde trainingsschema voor de ABC jeugd zal uiterlijk op 8 mei via site en app gecommuniceerd worden.

Musjes en G-hockey
De Musjes en de G-hockeyers kunnen helaas nog niet sporten. Reden hiervan is dat ouders en/of begeleiders niet het terrein mogen betreden en dat is voor deze categorie wel lastig. En voor het G-hockey is het handhaven van de 1,5 meter norm ook een probleem. We zullen kijken of we voor de musjes vanaf 11 mei nog iets kunnen organiseren binnen de gegeven beperkingen.

Hou intussen de app en de site in de gaten voor nadere informatie,
blijf allemaal gezond en voor de jeugdleden: tot snel op het veld!


Jorge Nolte 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda