Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
TD Nieuws: de eerste ervaring met de jeugdtrainingen
Afgelopen woensdag mocht de jeugd voor het eerst sinds ruim zes weken het veld weer op. Gestart werd met de DEF-jeugd; de ABC-jeugd volgt later. 

Voordat we konden starten, moest er nogal het een en ander geregeld worden om verantwoord en veilig te kunnen trainen.  Zo waren Jules en Michiel druk met het aanleggen van looproutes om het "verkeer" op het terrein een beetje in goede banen te leiden. En er moesten op hygiĆ«negebied de nodige voorzorgsmaatregelen genomen worden.

Woensdag waren de meiden aan de beurt en vrijdag volgden de jongens. Bijna iedereen had zich gehouden aan de oproep om in het blauw of wit te komen en een andere kleur shirt mee te nemen. Het voelde nog een beetje surrealistisch aan, ook omdat het voor woensdag-begrippen erg rustig was. Voor de kids was het verder eigenlijk niet veel anders. Lagere school kinderen mogen alles, behalve ballen en pilonnen aanraken. En niet binnen 2 meter bij de trainer komen en niet spugen. Dat laatste is in deze leeftijdscategorie geen probleem, maar dat gaat voor de oudere jeugd wel een uitdaging worden. Het zou een mooie positieve bijkomstigheid zijn, als door het bizarre Corona-tijdperk het 'lama-gedrag' verleden tijd wordt.

Het was heerlijk om alle kids weer lekker fanatiek bezig te zien. De zon scheen volop. De trainers namen tussen alle trainingen een verplichte break en na elk uur zagen we blije, voldane en bezweette gezichten.

Voor de ouders was het wel gek, omdat zij het terrein niet mogen betreden. Complimenten hoe iedereen zich daar aan gehouden heeft en dat iedereen ook netjes de 1,5 meter regel in acht heeft genomen buiten de hekken.

Komende woensdag en vrijdag volgen we het zelfde schema voor de DEF. Donderdag gaan we met de A1, B1 en C1 het veld op (zie de bijlage bij het eerder gepubliceerde bericht over de trainingen).

Donderdag zullen we dan ook gaan ervaren hoe de trainingen van de ABC eruit gaat zien met huidige veiligheidsregels. We hebben er bewust voor gekozen om eerst alles op orde te hebben, voordat we met hun aan de slag gaan. De KNHB kwam gister al met een bijstelling dat er in deze leeftijd geen 28 kids, maar nog slechts 18 kids per veld mogen trainen. Dit betekent dat we dus maar met één team op een veld mogen staan.

Komende week gaan we verder met schema zoals dat eerder voor de komende week al was gepubliceerd. 
Vanaf 11 mei hebben we dan alles ingeregeld zodat we met alle kunnen starten. 
Uiterlijk 8 mei maken we het nieuwe schema  bekend, zoals dat vanaf 11 mei gaat gelden voor musjes, DEF en ABC jeugd.


Jorge Nolte

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda