Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: "Een musje...."
In een behoorlijk ver verleden had mijn schoonvader een abonnement op HP/De Tijd. Met zorg koos en knipte hij vaak een artikel uit en stuurde dat dan aan iemand die het wel zou interesseren. Overigens deed hij dat ook met krantenartikelen en andere tijdschriften, maar deze herinnering gaat over een knipsel uit, kortweg, de HP. Het was een interview en ik weet niet eens meer met wie. 

Lekker belangrijk verhaal wordt dit, hoor ik je denken. Och..., het is ook zomaar een herinnering. In de wekelijkse interviews in HP kreeg je altijd de vraag: wat is je levensmotto? In het knipsel dat wij toegestuurd hadden gekregen zei de geïnterviewde (waarvan ik dus niet meer weet wie het was): "Een zeilboot is het veiligst in de haven, maar daar is hij niet voor gemaakt". Ik ben geen groot avonturier, maar kennelijk sprak dit me aan want ik heb het onthouden.

 

 

Nu zat ik begin van de week een beetje te niksen en ik varieerde: een musje vermaakt zich prima alleen, maar daar is hij niet voor gemaakt. Musjes gaan niet ver van huis (dat komt dan weer goed uit in deze tijd) maar ze leven wel graag samen met hun mede-musjes. In groepsverband. Daar zijn ze goed in, daar zijn ze voor gemaakt.

Dus als je nu voor jezelf het idee hebt: ik red me prima in deze vreemde tijd maar ik begin zo langzamerhand wel echt de rest van de groep te missen, dan is het goed. Dan ben je een echte mus. En als het nou te erg wordt en je wordt onrustig, fiets dan gewoon even langs de club. En geniet daar op gepaste afstand van de kinderen die elkaar lachend om de nek vliegen (want dat mag), trainers die met herkenbare hesjes (want dat moet) en een grijns hun aanwijzingen geven, Damus en Heren 1 tussen de lijnen, veteranen die op anderhalve meter géén partijtje spelen en niet high fiven maar wel lekker op goal staan te slaan. Mathieu leunt genietend over het hek en droomt van een open luik en tap.

 

Zo, dan kun je er weer even tegen. Hoe fijn is dat. De zon schijnt en er wordt weer gespeeld, geroepen en gelachen op de club. En het wordt alleen maar beter. We hopen met z’n allen dat uiterlijk in september de competities van start kunnen en dat we elkaar dan ook weer zien langs de lijn. Gezond en wel. En misschien al wel eerder, als het luik en de tap weer open zouden mogen per 1 juli. Denk daar vooral aan, en geniet van iedere mooie dag. Ook al is het nog niet met de hele groep.


 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda